Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[V & L informatica]
[Postbank]
[BOL]
[Matranortel]
[ABN AMRO]
[Veilinghal]

Van Melle koopt snoepfabrikant
in Hongarije

  Van een onzer redacteuren - BREDA, dinsdag

Snoepjesfabrikant Van Melle in Breda heeft de Hongaarse branchegenoot Fundy overgenomen. Fundy heeft drie fabrieken in Hongarije en één in Roemenië. Bij de Oost-Europese snoepjesmaker en distributeur werken 400 mensen. Dat heeft Van Melle gisteren bekendgemaakt.

Volgens het Bredase bedrijf versterkt deze aankoop de positie in Centraal- en Oost-Europa. Vorig jaar werden de VDG-bedrijven in Hongarije, Tjechië en Slowakije al ingelijfd. Met het distributienetwerk van Van Melle kunnen de snoepjes van Fundy ook in andere landen worden verkocht.

De producent van verschillende merkartikelen in zoetwaren, wafels en chocolade zal naar verwachting dit jaar ƒ37 miljoen omzetten. De resultaten van de nieuwe aankoop dragen direct bij aan de winst, want de fabriek rendeert goed, zegt Van Melle in een verklaring.

Een overnameprijs heeft Van Melle niet bekendgemaakt. De snoepjesmaker heeft in het afgelopen jaar meer bedrijven overgenomen, waaronder het Nederlandse Klene en Wybert. In het eerste halfjaar zette Van Melle ƒ470 miljoen om met een nettowinst van ongeveer ƒ28 miljoen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl