Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Veilinghal]
[ABN AMRO]
[Postbank]
[Matranortel]
[BOL]
[V & L informatica]

Bod op Mannesman donderdag bekend

LONDEN, dinsdag - Het Britse belbedrijf Vodafone Airtouch brengt donderdag officieel zijn miljardenbod uit op het Duitse Mannesmann. Dat heeft de grootste aanbieder van mobiele telefonie ter wereld gisteren bekendgemaakt.

Over het vijandige bod, dat halverwege november een waarde had van 124 miljard euro (ƒ273 miljard), bestond de afgelopen dagen veel onduidelijkheid. De Duitse krant Süddeutsche Zeitung wist zondag te melden dat Vodafone niet eerder dan na de kerstdagen met de officiële lancering zou komen. Er gingen zelfs geruchten dat de Britten de handdoek in de ring gaan werpen.

Als Vodafone zich aan zijn woord houdt, kunnen aandeelhouders van Mannesmann vanaf donderdag hun stukken inleveren bij Vodafone. Het Britse bedrijf biedt 53,7 aandelen voor een aandeel Mannesmann. Na een eventueel geslaagde overname wil Vodafone alleen de mobiele telecomactiviteiten van het Duitse concern behouden. De overige divisies, waaronder de vaste telefonie, autotechniek en machinebouw, worden verkocht.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl