Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Veilinghal]
[Matranortel]
[Postbank]
[ABN AMRO]
[BOL]
[V & L informatica]

Virgin voor helft Singapore Airlines

  LONDEN, dinsdag - De Britse miljardair en avonturier Richard Branson verkoopt 49% van zijn luchtvaartonderneming Virgin Atlantic aan Singapore Airlines. Met de transactie is ruim £600 miljoen (ƒ2,1 miljard) gemoeid.

De beide luchtvaartmaatschappijen gaan bovendien vergaand samenwerken. Daaronder valt onder meer 'code-sharing', het vliegen onder dezelfde vluchtnummers. Ook kunnen passagiers gebruikmaken van gezamenlijke wachtruimtes en kortingprogramma's.

Branson zei ook plannen te hebben om een belang in zijn nieuwe partner te nemen. Virgin Atlantic treedt niet toe tot de luchtvaartalliantie Star Alliance, waar Singapore Airlines wel deel van uitmaakt.

De nieuwe partners benadrukten gisteren dat de activiteiten elkaar niet overlappen, maar aanvullen. Virgin Atlantic, begonnen in 1984 met één vliegtuig naar één bestemming, vliegt met 29 toestellen naar 18 plaatsen in Europa, Azië, Afrika en de Verenigde Staten. Zo'n 93 vliegtuigen van Singapore Airlines doen wereldwijd 97 bestemmingen aan.

Branson gaat een gedeelte van zijn verkochte aandelenpakket investeren in internetactiviteiten en de telecommunicatie, zo zei een woordvoerder van Virgin Atlantic. De Brit heeft ook aanzienlijke belangen in de frisdrankindustrie (hij heeft zijn eigen cola) en muziek (de Virgin-muziekwinkels).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl