Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[BOL]
[Matranortel]
[Veilinghal]
[Postbank]
[ABN AMRO]
[V & L informatica]

Beurs Moskou schiet omhoog

 

MOSKOU, dinsdag - De successen van de politieke centrumpartijen en de rechts-liberalen tijdens de parlementsverkiezingen in Rusland hebben op de effectenbeurs van Moskou tot duidelijk hogere aandelenkoersen geleid. Halverwege de maandag noteerde de toonaangevende RTS-index bij flinke omzetten 9,8 procent hoger op 130,92 punten.

De verkiezingsuitslag heeft de onzekerheid over het te volgen politieke beleid en presidentsverkiezingen midden volgend jaar verminderd, zo verklaarden handelaren. Zij sloten niet uit dat de belangrijkste beursgraadmeter gisteren de hoogste dagstijging van dit jaar zou bereiken.

"Veel vragen blijven nog open, maar de nieuwe Doema zal een verbetering betekenen vergeleken met het vorige parlement. Dat is een aangename verrassing voor de markten," aldus een analist. Vooral de fondsen in de energiesector waren gewild. De aandelen van het elektriciteitsbedrijf EES Rossii en Gazprom werden duidelijk duurder. Ook de stukken van Lukoil en andere oliemaatschappijen klommen flink.

De koers van de roebel is op de eerste dag na de parlementsverkiezingen in Rusland voorzichtig gestegen. Tegenover de Amerikaanse dollar werd de Russische munteenheid vijf kopeken sterker op 26,72 roebel. Vrijdag bedroeg de slotkoers 26,77 roebel.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl