Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Siteshopper]
[Autosite]
[BOL]
[Veilinghal]
[Vacatures]

Weer massagraven op
Oost-Timor ontdekt

Van onze correspondent - SINGAPORE, dinsdag

Op Oost-Timor zijn gisteren opnieuw twee massagraven ontdekt. In Oecussi, een Oost-Timorese enclave in het Indonesische West-Timor, vonden Australische militairen van de VN-vredesmacht de resten van veertien mensen. Elders in Oost-Timor vonden Australische marineduikers gisteren in een meer de resten van twaalf geweldslachtoffers.

Volgens de lokale bevolking zouden in Oecussi 52 mensen zijn vermoord. Allen werden slachtoffer van het geweld dat uitbrak na het referendum waarin een grote meerderheid van de Oost-Timorese bevolking zich eind augustus jongstleden uitsprak voor het verbreken van de banden met Indonesië. Volgens getuigen waren de slachtoffers door leden van de pro-Jakartamilities en door Indonesische politie en militairen bijeengedreven en om het leven gebracht.

Deze vondsten, samen met eerder aangetroffen massagraven, verlenen opnieuw gewicht aan twee lopende onderzoeken naar schendingen van mensenrechten door de pro-Indonesische milities op Oost-Timor, een onderzoek door de VN en een namens de Indonesische regering.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl