Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Autosite]
[Veilinghal]
[Vacatures]
[BOL]
[Siteshopper]

Tijdschema Discovery erg krap

door Piet Smolders - CAPE KENNEDY, dinsdag

Vanavond laat moet de space shuttle Discovery, die gisterochtend werd gelanceerd, arriveren bij de Hubble Space Telescope die op 600 kilometer hoogte rond de aarde draait.

Tijdens drie ruimtewandelingen moeten telkens twee astronauten de telescoop, die sinds enkele maanden onbestuurbaar is, gaan repareren. Een van de ruimtemonteurs is ESA-astronaut Claude Nicollier, de eerste Europeaan die een ruimtewandeling maakt vanuit het ruimteveer.

Doordat de vlucht negen keer werd uitgesteld vanwege technische problemen en het weer, is het tijdschema zeer krap geworden. Oorspronkelijk had de vlucht ruim tien dagen moeten duren en waren er vier ruimtewandelingen gepland. Maar de computers van Discovery zijn niet millenniumproof. Daarom is de vlucht met twee dagen bekort en is een ruimtewandeling geschrapt.

De terugkeer is nu gepland voor tegen middernacht op 27 december. Dat is nog ruimschoots voor de jaarovergang, maar er moet altijd rekening worden gehouden met uitstel van de landing in verband met weersomstandigheden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl