Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Netaspect]
[ABN AMRO]
[CMG]
[Primafoon]
[Eurocard/Mastercard]
[BOL]
[Demon]

Werknemer steekt
bazen neer na
kritiek op werk

door Joan van den Dungen

WEERT, dinsdag

Een werknemer van IJzergieterij Globe in Weert heeft gistermiddag twee van zijn directe leidinggevenden neergestoken. Het personeelslid, de 29-jarige T. van Marokkaanse afkomst, ging volledig door het lint nadat hij kritiek op zijn werk kreeg. Hij kon uiteindelijk door collega's overmeesterd worden.

De beide slachtoffers, voorman T. Verjans (42) en ploegbaas G. van Veldhoven (48), raakten ernstig gewond aan onder meer het hoofd.

De vechtpartij ontstond rond twaalf uur op de slijperij van de fabriek aan de Lozerweg in Weert. T. had vorige week al een beoordelingsgesprek gehad. Hij was daar volgens de politie niet tevreden over en klaagde hierover bij zijn baas Verjans. Deze voorman nodigde hem uit voor een gesprek in het kantoor, waar samen met de ploegbaas gepraat zou worden.

Getuigen zagen T. als een dolle tekeergaan in het kantoortje toen er wederom aanmerkingen op zijn werk gemaakt werden. Hij sloeg met gereedschap in het rond en stak met een puntig geslepen steeksleutel diverse keren op de voorman in. Ook ploegbaas Van Veldhoven werd gestoken toen hij tussenbeide wilde komen.

Volgens een politiewoordvoerder was het personeelslid niet meer tot rede te brengen. De 29-jarige man, woonachtig in Weert is aangehouden en ingesloten. Hem zal poging tot doodslag of zware mishandeling ten laste gelegd worden.

De beide slachtoffers moesten hun wonden in een het ziekenhuis laten hechten. Na behandeling mochten zij weer naar huis.

"Afschuwelijk", verklaarde zegsman L. Kurstjens van de firma Globe. "Wij zijn geschokt. Zoiets hebben we hier nog nooit meegemaakt."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl