Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[ABN AMRO]
[Eurocard/Mastercard]
[Demon]
[CMG]
[BOL]
[Primafoon]
[Netaspect]

Opnieuw partij illegaal
vuurwerk onderschept

Van een onzer verslaggevers

DEN HAAG, dinsdag

Politie en justitie hebben de afgelopen dagen verspreid over ons land bijna 4500 kilo illegaal vuurwerk onderschept. Er werden in totaal zes mannen gearresteerd.

In het Westland werd ruim 3200 kilo verboden vuurwerk in beslag genomen. Een speciaal vuurwerkteam van de politie vond in een schuur in Naaldwijk ruim 1500 kilo illegale knallers. Twee auto's bleken te zijn volgeladen met nog eens enkele honderden kilo's verboden vuurwerk. Ook in een koelcel van een glastuinbouwbedrijf in de plaats Monster was 1300 kilo zeer zwaar en gevaarlijk knalwerk opgeslagen.

De partij illegaal vuurwerk bestond volgens justitie in Den Haag uit onder meer Chinese vuurwerkrollen en mortierbommen. De politie arresteerde vier mannen in de leeftijd tussen 27 en 38 jaar uit Naaldwijk, De Lier en 's-Gravenzande op verdenking van handel in verboden vuurwerk. Van hen is een man inmiddels vrijgelaten. Zijn drie kompanen worden vandaag voorgeleid aan de officier van justitie in Den Haag.

Door de Amsterdamse politie is afgelopen weekeinde 500 kilo illegaal vuurwerk onderschept. De knallers werden gevonden in een bestelbus en in twee woningen in Amstelveen en Vinkeveen.

Hierbij werd een 41-jarige man uit Amstelveen in de boeien geslagen. Een deel van de voorraad knalwerk bleek hij verstopt te hebben onder het bed van zijn 14-jarig zoontje. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Hij is daarna vrijgelaten.

Ook in Veenendaal is afgelopen weekeinde een man aangehouden. Hij had in een bedrijfspand en in zijn woning 760 kilo verboden vuurwerk opgeslagen. Het knalwerk is in beslag genomen en vernietigd.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl