Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Netaspect]
[BOL]
[CMG]
[Demon]
[Primafoon]
[ABN AMRO]
[Eurocard/Mastercard]

Meerderheid senaat
tegen afschaffing
van omroepbijdrage

Van onze parlementaire redactie

DEN HAAG, dinsdag

Het voorstel om het kijk- en luistergeld vanaf volgend jaar via de belasting te innen, dreigt te gaan sneuvelen in de Eerste Kamer.

De fracties van PvdA en D66 hebben gisteren in de senaat spijkerharde kritiek geuit op het plan van staatssecretaris Van der Ploeg (Media) en minister Zalm (Financiën).

Als de bewindslieden vandaag PvdA en D66 niet weten te overtuigen, dreigt de afschaffing van de omroepbijdrage op het laatste moment niet door te gaan. De steun van alle drie de regeringsfracties is nodig, wil het voorstel het halen.

Het CDA, met 20 zetels de grootste in de senaat, is samen met de kleine christelijke partijen faliekant tegen het plan. Zij denken dat de operatie veel meer zal gaan kosten dan hij opbrengt. Ook willen zij dat het kabinet de kleine groep mensen respecteert die vanuit hun geloofsovertuiging geen radio en televisie in huis hebben. Zij moeten straks ook kijk- en luistergeld betalen.

PvdA-Senator Jurgens en D66-Senator Kohnstamm uitten gisteren beiden forse kritiek op het plan. PvdA en D66 zijn er net als het CDA niet van overtuigd dat de onafhankelijkheid van de publieke omroep gewaarborgd blijft. Ook zijn zij ernstig bezorgd over de positie van de regionale en lokale omroepen.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl