Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Netaspect]
[Eurocard/Mastercard]
[BOL]
[ABN AMRO]
[Demon]
[CMG]
[Primafoon]

Oldenzaalse gebeten
bij bescherming hondje

  Van onze correspondent

OLDENZAAL, dinsdag

Een inwoonster van Oldenzaal is met ernstige bijtwonden opgenomen in het ziekenhuis nadat ze, door bovenop haar eigen hondje te gaan liggen, had geprobeerd het diertje te beschermen tegen twee agressieve herdershonden.

De vrouw liet haar hondje uit aan de Bolkskamp toen een buurtbewoner zijn twee herdershonden in zijn auto wilde laten. Bij het zien van hun kleinere soortgenoot, was er echter geen houden meer aan. De beesten renden de straat over en zetten meteen hun tanden in het doodsbange diertje.

Hoewel de eigenaar nog probeerde de herdershonden weer onder controle te krijgen, bleven ze doorgaan met hun aanval. Ten einde raad, wierp de Oldenzaalse zich vervolgens op haar hondje in een vertwijfelde poging het met haar eigen lijf te beschermen. Gevolg was echter dat de beesten hun woede nu op dit 'levend schild' koelden. Het slachtoffer liep enkele forse bijtwonden op, waarbij ze onder meer twee vingers brak. Haar hondje bleek dusdanig toegetakeld dat het door een dierenarts moest worden afgemaakt.

Volgens politiewoordvoerder Tom Schuurman is er geen procesverbaal opgemaakt tegen de eigenaar omdat er geen sprake is van een strafbaar feit. Wel zal het incident worden gemeld aan de gemeente, dat vervolgens een oordeel velt over wat er met de herdershonden gaat gebeuren. Een van de mogelijkheden is dat de beesten een muilkorfgebod krijgen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl