Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
11 december 1999
 

[Postbank]
[ABN AMRO]
[EUBOS.NL]
[Matranortel]
[BOL]
[Veilinghal]

Onze glazenwassers veiligst van Europa

Van onze economische redactie - AMSTERDAM, zaterdag

Nederlandse glazenwassers werken het veiligst van al hun collega's in heel Europa.

Dat stelt de Algemene Werkgeversorganisatie Glazenwassersbedrijven (AWOG). "Dat ladderverbod van de de Europese Unie is volstrekt onnodig", meent secretaris Jaap Klaverstijn. Zoals deze krant gisteren meldde, zal een ophanden zijnde richtlijn uit Brussel glazenwassers verbieden nog langer op een ladder de ramen te lappen.

Volgens Klaverstijn zullen er van de in totaal 4000 glazenwasserbedrijven zo'n 2500, vooral kleine firmaatjes, moeten opdoeken als de Brusselse richtlijn doorgaat. "En het glazenwassen wordt voor particulieren vijf keer duurder."

Volgens Klaverstijn was er jarenlang grote onrust in de branche over de veiligheidsvoorschriften, die verdween toen het Convenant Gevelonderhoud werd getekend. De afgelopen twee jaar zijn in Nederland zo'n 2700 glazenwassers volgens de nieuwste voorschriften opgeleid. "En nu komt Brussel weer met een nieuwe richtlijn."

Volgens het ministerie van Sociale Zaken wordt de richtlijn momenteel op ambtelijk niveau voorbereid. "Wat nu op tafel ligt is een voorstel. Het is helemaal niet gezegd dat de uiteindelijke richtlijn er hetzelfde uit gaat zien", aldus een woordvoerster van het departement.

Volgens de zegsvrouw waarborgt het onlangs met de branche afgesloten convenant de veiligheid van de gevelwerkers voldoende. Minister De Vries zal hierop inzetten tijdens de ministeriële besprekingen over de richtlijn in Brussel. "Daarna moet het Europees Parlement zich er nog over buigen. Dat kan dus allemaal erg lang gaan duren", aldus de woordvoerster.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl