Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
11 december 1999
 

[BOL]
[Belastingdienst]
[Eurocard/Mastercard]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[ABN AMRO]
[CMG]
[Primafoon]
[Netaspect]
[Demon]

Jorritsma: Niet
wéér geld in De
Schelde steken

Van onze parlementaire redactie

DEN HAAG, zaterdag

Minister Jorritsma (Economische Zaken) weigert scheepswerf De Schelde de nieuwe financiële impuls te geven die het bedrijf nodig zegt te hebben om te kunnen voortbestaan.

De bewindsvrouw is bovendien boos op de directie van De Schelde dat zij om geld heeft gevraagd terwijl er nog onderhandelingen lopen tussen het departement, de werf en scheepsbouwer Damen over een overname De Schelde.

De bewindsvrouw zei gisteren in de functie van vice-premier na afloop van de ministerraad: "Het is niet de bedoeling om jaar na jaar subsidie in De Schelde te steken."

Jorritsma verwees naar de financiële injectie van 50 miljoen gulden die zij en haar collega Van Hoof (Defensie) vorig jaar hebben gegeven. Bovendien ligt er nog een oude belofte van De Schelde om op eigen kracht uit de rode cijfers te komen, aldus de minister.

"Wij hebben vorig jaar afspraken gemaakt. Er word ontzettend hard aan een deal met een nieuwe aandeelhouder gewerkt. Daarom ben ik niet erg gelukkig met deze publiciteit." Jorritsma benadrukte dat het een groot probleem is voor De Schelde dat de werf nauwelijks civiele orders binnenhaalt, reden waarom wordt geprobeerd Damen voor een overname te interesseren. De staat is momenteel voor 90% eigenaar van De Schelde.

Ondanks de noodkreet van De Schelde wilde Jorritsma niet op het onderhandelingsresultaat vooruitlopen. "We doen er alles aan om de werkgelegenheid te behouden, maar garanties zijn niet te geven." De liberale politica wilde evenmin een voorspelling doen over de termijn waarbinnen er een akkoord moet liggen. "Om er niet weer naast te zitten", aldus Jorritsma, die daarmee aangaf dat het allemaal moeilijk verloopt.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl