Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
11 december 1999
 

[Belastingdienst]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Eurocard/Mastercard]
[Netaspect]
[Primafoon]
[CMG]
[BOL]
[ABN AMRO]
[Demon]

Hoogste ambtenaar
Zuid-Holland na
'Ceteco' ook weg

Van onze Haagse redactie

DEN HAAG, zaterdag

Griffier A. Korff van Zuid-Holland stapt definitief op. De hoogste ambtenaar van de provincie trad in oktober al terug vanwege zijn rol in de Ceteco-affaire.

Zuid-Holland wilde gisteren niet bekend maken of zijn ontslag met een gouden handdruk gepaard gaat. Het provinciebestuur wil eerst nog over de ontslagvoorwaarden praten.

In de voordracht die gisteren naar Provinciale Staten is gestuurd, wil tijdelijk commissaris van de Koningin D. Luteijn niet dieper ingaan op de afspraken die al met de ex-baas van alle provinciale ambtenaren zijn gemaakt.

"Volstaan wordt met de constatering dat de met de heer Korff gemaakte afspraken passen binnen de bestaande rechtspositionele kaders en het bestendig beleid in dit soort (bijzondere en niet frequent voorkomende) aangelegenheden", aldus de voordracht.

Korff is het vijfde slachtoffer van de bankiersaffaire. Drie gedeputeerden (De Jong, Heijkoop en Wolf) en commissaris van de Koningin Leemhuis gingen hem voor. Daarnaast verschijnen ook kasgeldbeheerder K. Baarspul en het vroegere hoofd Financiën Bloemendaal al een tijdje niet meer op hun werk. Provinciale Staten moeten nog Korffs ontslagprocedure tijdens de eerstvolgende vergadering goedkeuren.

Bij de Ceteco-affaire werd duidelijk dat Zuid-Holland voor meer dan een miljard gulden aan dubieuze leningen had uitstaan.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl