Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
11 december 1999
 

[Demon]
[Netaspect]
[Primafoon]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[CMG]
[Belastingdienst]
[ABN AMRO]
[Eurocard/Mastercard]
[BOL]

Bouterse mag
hoger beroep
bijwonen

door Fred Soeteman

DEN HAAG, zaterdag

Oud-legerleider Desi Bouterse, die eerder dit jaar door een lagere rechtbank tot zestien jaar celstraf werd veroordeeld, mag van het gerechtshof in Den Haag als vrij man zijn proces in hoger beroep bijwonen. Het hof vindt dat in het belang van de waarheidsvinding.

Of Bouterse, tegen wie bij het vonnis ook een bevel tot gevangenneming werd uitgevaardigd, dan ook werkelijk op vrije voeten blijft als hij naar Nederland komt, kan het hof echter niet garanderen.

Mr. A. Moszkowicz, advocaat van Bouterse, wil nu met de aanklagers over een deal onderhandelen. Hij wil de waterdichte toezegging hebben dat zijn cliënt na zijn verhoor weer terug naar Suriname kan reizen. Zonder zo'n belofte kan justitie Bouterse laten aanhouden, bijvoorbeeld op verdenking van andere strafbare feiten, zo vreest de verdediging.

Mr. Moszkowicz bepleitte dat het hof in wezen niet eens aan een behandeling in hoger beroep kan beginnen, omdat de behandeling door de rechtbank ongeldig zou zijn geweest.

De rechtbank heeft de zaak ter hand genomen toen de vervolging van Bouterse in Moszkowicz' visie "van rechtswege was geschorst", aangezien hij een verzoek had ingediend om eerst uit te zoeken of het proces niet in Rotterdam had moeten worden gehouden. Het hof moet de zaak naar de rechtbank terugverwijzen, zo stelt de raadsman.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl