Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
11 december 1999
 

[ABN AMRO]
[BOL]
[Primafoon]
[CMG]
[Netaspect]
[Demon]
[Eurocard/Mastercard]
[Belastingdienst]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Bodybuilder dood
in Egyptische
tandartsstoel

door John van den Heuvel

CAÏRO/WAALWIJK, zaterdag

Een poging om de torenhoge tandartstarieven in Nederland te ontlopen is bodybuilder Ludwig van Dalm (41) uit Waalwijk fataal geworden.

Op advies van een Egyptische vriend reisde de sportman naar Caïro om zijn gebit te laten renoveren. De honoraria van Egyptische tandartsen zouden veel lager zijn.

Van Dalm liet zich afgelopen woensdag in een plaatsje even buiten de Egyptische hoofdstad behandelen. Maar tijdens de ingreep ging er iets faliekant mis, waardoor hij een hartstilstand kreeg. Hij overleed korte tijd later.

Primitief

Volgens vrienden van Van Dalm zou een primitieve behandelmethode in combinatie met een te hoge dosering narcosevloeistof de mogelijke oorzaak van diens overlijden zijn geweest. Voor vertrek zou Van Dalm nog voor de middeleeuwse behandelpraktijken van veel tandartsen in het Midden-Oosten zijn gewaarschuwd.

Een woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Caïro bevestigde gisteren dat de Nederlander tijdens de tandheelkundige procedure een hartstilstand kreeg.

Of de Waalwijker daadwerkelijk de dupe van een medische fout is geworden, is nog niet duidelijk. "De Egyptische politie stelt in ieder geval een onderzoek in", aldus de ambassade-zegsman. Morgen wordt in Egypte sectie op Van Dalms lichaam verricht.

In Waalwijk is met verslagenheid gereageerd op het overlijden van Ludwig van Dalm, die een eigen sportstudio had en als vechtsporter plaatselijke bekendheid genoot. Jaren geleden werd hij vijf keer Nederlands kampioen en een keer Europees kampioen taekwondo. Bij het bodybuilden kwam hij uit in de gewichtsklasse tot zeventig kilogram en viel hij vele malen in de prijzen.

Van Dalms vrouw Corina hekelde gisteren de Egyptische autoriteiten. "Ze vertellen ons helemaal niets. We weten niet eens waar Ludwigs lichaam nu is, laat staan dat we horen wat er precies is gebeurd. We leven in grote onzekerheid."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl