Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
9 december 1999
 

[Vacatures]
[Autosite]
[Siteshopper]
[Veilinghal]
[BOL]

Servische leger bezet
vliegveld Montenegro

  PODGORICA, donderdag

Het door Servië geleide Joegoslavische leger heeft gisteravond het belangrijkste vliegveld van Montenegro bezet. Met deze actie in de hoofdstad Podgorica is de gevoelige band tussen de federale Joegoslavische staat en het pro-westerse bewind van de Joegoslavische deelrepubliek Montenegro verder onder druk komen te staan.

Alle commerciële vluchten zijn "uit veiligheidsoverwegingen afgelast", zei de directeur van de luchthaven, Drago Milanovic, nadat de landingsbaan door legervrachtwagens was bezet. Het vliegveld van de Montenegrijnse hoofdstad wordt ook gebruikt door het Joegoslavische leger en luchtmacht.

Er was geen officiële verklaring voor de bezetting van de luchthaven, waar melding gemaakt werd van patrouillerende soldaten op toegangswegen. De Montenegrijnse politie, die de pro-westerse regering steunt, bleef binnen in het bureau.

De twee Montenegrijnse vliegvelden, in Podgorica en in Tivat aan de Adriatische kust, zouden vandaag officieel onder verantwoordelijkheid komen van de regering van de kleine Joegoslavische deelrepubliek. De Joegoslavische staatsluchtvaartmaatschappij maakt er echter ook aanspraak op.

De regering van Montenegro heeft de laatste tijd stappen gezet op weg naar onafhankelijkheid. De vrees bestaat dat de Joegoslavische president Slobodan Milosevic het leger zal inzetten om te verhinderen dat de republiek zich afscheidt. Het piepkleine Montenegro vormt samen met Servië Joegoslavië. (AP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1999-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl