Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
4 december 1999
 

[BOL]
[EUBOS.NL]
[PC Thuis]
[Veilinghal]
[Postbank]
[V & L informatica]
[ABN AMRO]
[TopCarrieres]

Feest op Wall Street

NEW YORK, zaterdag

Op Wall Street stonden gisteren alle lichten op groen. Geruststellende cijfers over het uurloon dat minder steeg dan werd verwacht ondanks een groei van de arbeidsmarkt, namen iedere angst voor een mogelijk renteverhoging weg. Beleggers meldden zich massaal hetgeen resulteerde in een nieuwe recordjacht. Gedurende de eerste handelsuren schoot de Dow omhoog met 302 punten en intraday werd het all-time-high van 11.326 punten even gepasseerd. In het verloop van de dag moest iets terrein worden prijsgegeven. De Dow sloot 247,12 punten lager op 11.286,18.

"Het is echt ongelooflijk", aldus een verbaasde handelaar. "Ik sta versteld van de krachten achter deze koersstijging." Of er een echte kerstralley komt durfde hij niet te zeggen. De voortekenen voor een verdere opgang zijn volgens hem echter goed. Hij wijst hierbij naar een aantal factoren. "Historisch gezien zijn november, december en januari vaste maanden op de beurs. Beleggers hebben verder het idee dat we wat betreft de rente het ergste hebben gehad. Daar komt nog bij dat de gepresenteerde bedrijfsresultaten over het algemeen goed zijn. Er staat op dit moment nog steeds ontzettend veel geld aan de zijlijn. Veel beleggers hebben zich even van de markt teruggetrokken uit angst voor een renteverhoging of het millennium. Nu het echter zo goed gaat komen ze snel terug uit angst iets te missen."

De financiële waarden konden goed profiteren van deze situatie. American Express en JP Morgan waren samen met de technologiefondsen IBM en Hewlett Packard de smaakmakers van de Dow.

De obligatiemarkt die de afgelopen dagen onder druk stond door de mogelijke dreiging van een renteverhoging herstelde zich gisteren eveneens krachtig.

Ook Nasdaq beleefde een zonnige dag. Aan het begin van de week moesten nog 90 punten worden prijsgegeven maar na een stapje achteruit deed Nasdaq er twee vooruit door er de rest van de week weer 200 punten bij te pakken. Gisteren werden hier nog eens 67,84 punten aan toegevoegd op 3520,62. De technologiefondsen deden het over de hele breedte meer dan goed. Hier waren de grote uitschieters Oracle en het internetveiliginghuis eBay.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.