Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
4 december 1999
 

[Postbank]
[BOL]
[TopCarrieres]
[EUBOS.NL]
[Veilinghal]
[PC Thuis]
[ABN AMRO]
[V & L informatica]

STE verdenkt Content
van onvolledigheid

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, zaterdag

De Stichting Toezicht Effectenverkeer is een onderzoek gestart naar de informatievoorziening door uitzendbedrijf Content. Mogelijk heeft de onderneming niet alle gevraagde gegevens geleverd aan de toezichthouder.

De beurswaakhond heeft Content in het afgelopen jaar gegevens gevraagd in het kader van een onderzoek naar mogelijk misbruik van voorkennis door enkele medewerkers van de onderneming. Dat onderzoek resulteerde in een aangifte bij justitie in september van dit jaar.

Nu bekend is geworden dat de tweekoppige directie van Content zichzelf een dag vóór de overname door het Belgische Creyf's meer dan het gewone aantal opties heeft toegekend, wil de STE bezien of dit ook blijkt uit de eerder door de onderneming verstrekte informatie. De verdenking bestaat dat dit niet het geval is.

"Uit de gegevens van Content blijkt niet dat er is afgeweken van de bestendige gedragslijn met betrekking tot de toekenning van opties", aldus de STE. In geval van het volgen van een consistent optiebeleid bestaat er voor de STE geen reden aangifte te doen. Als echter van die lijn wordt afgeweken, kan dit onder bepaalde omstandigheden wel strafbaar zijn. Er zou dan sprake zijn van een economisch delict.

Eerder dit jaar werden zes mensen gearresteerd op verdenking van handel met voorkennis in aandelen Content. Deze week bleek dat ook twee directieleden en president-commissaris Arie Maas worden verdacht van misbruik van geheime informatie. Daarbij werd duidelijk dat de directie zich niet heeft gehouden aan de vaste termijn waarbinnen opties kunnen worden verstrekt. Uit de eerder door Content aan de STE verstrekte documenten valt de overschrijding van die termijn niet op te maken, aldus de toezichthouder.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.