Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
4 december 1999
 

[TopCarrieres]
[ABN AMRO]
[Postbank]
[PC Thuis]
[BOL]
[Veilinghal]
[V & L informatica]
[EUBOS.NL]

LCI plukt vruchten
van gunstige markt

Van een onzer redacteuren - DEN BOSCH, zaterdag

LCI Technology Group heeft het eerste halfjaar van 1999/2000 duidelijk geprofiteerd van de gunstige it-markt. Het Bossche computerbedrijf zag de nettowinst fors toenemen met 64 procent tot EUR4,1 miljoen (ƒ9 miljoen). De omzet steeg met 42 procent tot EUR130,1 miljoen (ƒ286,5 miljoen).

LCI plukt de vruchten van de groei in internet-toepassingen, software, video-conferencing en biometrie. Een van de paradepaardjes van het computerbedrijf is de biometrische LCI-Smartpen. Met deze computerpen waarmee op papier geschreven kan worden kan het vervalsen van handtekeningen worden tegengegaan. In 1997 won het bedrijf een prestigieuze prijs met deze technologie, waarna het een tijdje stil werd rond de magische pen.

Het bedrijf verwacht dat de smartpen "op grote schaal" aftrek zal vinden bij de Amerikaanse overheid. Diverse klanten zijn momenteel de pen aan het testen als onderdeel van de invoering van e-commerce, elektronische handel. Het beursgenoteerde LCI heeft bovendien plannen om gebruik te maken van Linux-software, de concurrent van Microsoft.

Niet alleen veranderde LCI onlangs haar naam van LCI Computer Group naar LCI Technology Group, het boekjaar kreeg ook een wijziging te verduren. In april werd bekendgemaakt dat het loopt van 1 mei tot en met 30 april.Het bedrijf verwacht over het gehele boekjaar voortgaande groei.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.