Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
3 december 1999
 

[EUBOS.NL]
[Vacatures]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Qxl]
[PC Thuis]
[Cybercard]

Fransen favoriet in Davis-Cupfinale

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, vrijdag

Zo raar kan ook de tennisbal rollen: begin dit jaar oordeelde Michiel Schapers, de Nederlandse Davis- Cupcaptain dat na een zege op Frankrijk in de eerste ronde een eventuele eindstrijd van de tennislanden-ontmoeting in zicht zou komen.

Immers het verdere verloop zou geen tegenstanders van uitzonderlijk kaliber brengen. Maar het tennisteam droop in Nîmes met de staart tussen de benen af en moest zich via een hels karwei in Ecuador hevig inspannen voor handhaving in de wereldgroep. De Fransen flikten het kunstje inderdaad wel en weten zich vanaf vandaag in een speciaal voor deze happening tot gravelarena omgebouwd stadion tegen Australie favoriet voor de eindzege.

Immers Cedric Pioline en co beschikken in Nice over het thuisvoordeel en konden dus de baansoort uitzoeken. Logisch, dat tegen het geweld van Mark Philippoussis en Lleyton Hewitt gekozen is voor het gemalen baksteen. De 'Aussies' zijn 'down under' opgegroeid op gras en hardcourt, maar volgens John Newcombe, de Davis-Cupcaptain, wordt het duo op gravel schromelijk onderschat. "Ondanks de favorietenrol van Frankrijk geloof ik dat wij voor de 27e keer de felbegeerde Cup gaan binnenhalen", aldus de levende legende van de jaren zeventig. "Ik wist het, toen ik vanmorgen (gisterochtend, red.) opstond. Philippoussis' kwaliteiten op gravel staan voor mij buiten kijf. Hij kan meer dan menigeen denkt. En van Hewitt is intussen bekend, dat hij zich op elke ondergrond uitstekend kan verweren."

Newcombe moet het stellen zonder Pat Rafter. De tweevoudige US Open-kampioen werd aan de schouder geopereerd en is niet inzetbaar. De Franse kopman Pioline kan bogen op de meeste ervaring. Drie jaar geleden nog maakte hij deel uit van het Franse team, dat in Zweden een stunt uithaalde door in het hol van de leeuw de prestigieuze, maar foeilelijke beker voor zich op te eisen. Sebastien Grosjean fungeert bij de Haantjes als tweede enkelspeler.

NICE. Finale Davis Cup Frankrijk-Australië.

Programma vandaag (Franse namen eerst): Grosjean-Philippoussis, Pioline-Hewitt.

Morgen: Delaitre/Santoro-Woodbridge/Woodforde.

Zondag: Pioline-Philipppoussis, Grosjean-Hewitt.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.