Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
3 december 1999
 

[BOL]
[Postbank]
[PC Thuis]
[V & L informatica]
[Veilinghal]
[TopCarrieres]
[EUBOS.NL]
[ABN AMRO]

Dow weer boven 11.000

Van een onzer redacteuren - NEW YORK, vrijdag

De Amerikaanse effectenbeurs in Wall Street liet zich gisteren weer van zijn beste kant zien. Na een aanvankelijk iets lager begin was er weer sprake van flinke kooplust, waardoor de Dow Jones-index tot bijna 72 punten boven het voorgaande slot kon klimmen. Gesloten werd op 11.039,06, dat was 40,67 punten hoger dan woensdag.

Vandaag wordt een aantal belangrijke economische cijfers bekendgemaakt. Daarin heeft men, getuige de koerssprong van gisteren, kennelijk veel vertrouwen. Analisten voorspelden al eerder deze week weinig schokkende veranderingen. Toch kunnen zij natuurlijk toch altijd nog voor verrassingen zorgen, waardoor het rentespook weer om de hoek komt kijken.

Belangrijkste gegeven is de stand van de werkloosheid. Verwacht wordt 4,1 procent van de beroepsbevolking, dat zou dan evenveel zijn als in oktober. Verder worden de cijfers over de fabrieksorders over de maand november gepubliceerd. Die zouden, verwachten analisten, met 0,7 procent zijn gedaald, wat iets minder is dan de 0,9 procent afname van september.

Intel maakte bekend dat de nieuwste Pentium III-chips opstartproblemen van bepaalde computers kunnen veroorzaken. Bij Dell heeft dat al geleid tot problemen bij de levering van machines. Intel steeg niettemin $1¼ tot $77½.

Bij de internetbedrijven blijft het ruziën. Nu ligt Amazon.com met concurrent Barnesandnoble.com in de clinch. Amazon meldde dat zijn concurrent geen technologie mag gebruiken waarmee klanten met één druk op de knop goederen kunnen kopen. Amazon beriep zich daarbij op een patent dat zij op de 1-klik technologie had gekregen. Amazon steeg $4 tot $89. Bij Yahoo was er sprake van een ware koopgekte. Die is ontstaan na een aantal analistenbijeenkomsten. Gisteren schoot de koers $17 omhoog tot $245¾.

Wal-Mart meldde over november een omzetgroei van 5,6 procent. Dat was volgens verwachting. Toch daalde de koers van het detailhandelsconcern met $1¼ tot $57 5/8.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.