Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
3 december 1999
 

[Vacatures]
[Autosite]
[BOL]
[Siteshopper]
[Veilinghal]

Alles proper voor hèt huwelijk

  Van onze correspondent - BRUSSEL, vrijdag

Honderd vrijwilligers waren gisteren bezig de Brusselse kathedraal te versieren met monumentale bloemstukken. Heel Brussel loopt dezer dagen een race tegen de klok om alles op tijd klaar te krijgen voor de gebeurtenis van het jaar, als morgen kroonprins Filip (39) en zijn verloofde Mathilde (26) elkaar het jawoord geven.

Een bloemenschikster steekt, hoog op een steiger in de Brusselse kathedraal, een laatste lelie in een enorm arrangement dat is opgehangen voor het koninklijk huwelijk van morgen.

FOTO: AP

Straten en pleinen worden opnieuw geplaveid, gebouwen krijgen een verfje, vuilnisbakken worden dichtgelast en topkoks zijn al de hele week bezig met het menu voor de 750 genodigden. Zoveel hertenboutjes waren er zelfs in jachtminnend België niet te vinden; de hofleverancier moest zijn toevlucht nemen tot Schotse reebokjes.

De Brusselse middenstand pikt een graantje mee; overal zijn Filip- en Mathilde-prullaria te koop en de cafés bieden versnaperingen als Croque Filip (een tosti met zalm) en Salade Mathilde (met eend, zalm, ham en kaas). Op de Brusselse Grote Markt is geen raam meer onverhuurd. Fotografen die nog een plekje zoeken, moeten woekerprijzen betalen.

Morgen zet de politie 2000 man in om de verwachte toevloed van 200.000 toeschouwers in goede banen te leiden. Een treinstaking is op het allerlaatste moment afgewend, tot grote opluchting van spoorwegbaas Etienne Schouppe. Wie onverhoopt niet naar Brussel kan afreizen, heeft de mogelijkheid de feestelijkheden op televisie te volgen: NOS, BRT en BVN-TV (voor Nederlandstaligen in het buitenland) zenden zaterdag rechtstreeks uit.

Ondertussen stromen de hele week de gelukwensen van het volk al binnen. "Veel geluk, veel geld en veel baby's", wensten samengevat de kinderen van een basisschool in Tervuren. "En neem een huisdier."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.