Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
3 december 1999
 

[BOL]
[Veilinghal]
[Vacatures]
[Siteshopper]
[Autosite]

Weer geruchten over
scheiding Clintons

  Van onze correspondent - NEW YORK, vrijdag

Het Witte Huis is woedend op twee weekbladen die hebben gemeld dat Bill en Hillary Clinton afstevenen op een echtscheiding. Een van de zogeheten 'supermarkt-tabloids' liet gisteren weten dat de berichtgeving is getoetst door hetzelfde advocatenkantoor dat de president bijstond in de Monica Lewinsky-affaire.

Volgens dit blad, The National Enquirer, bereikte de toch al gespannen relatie tussen de Amerikaanse president en de first lady een dieptepunt tijdens het recente bezoek van de Clintons aan Turkije. Hillary, die een gooi doet naar de senaatszetel van New York, zou woedend zijn omdat de president weigert een rol op de achtergrond te spelen tijdens haar verkiezingstoernee.

"Ik pieker er niet over om jouw 'first lady' te worden", zou de president haar hebben toegesnauwd. Hillary zou hem vervolgens duidelijk hebben gemaakt dat hun huwelijk definitief voorbij is. "Jij wordt de eerste president in de geschiedenis die als gescheiden man het Witte Huis verlaat", zo zou Hillary hebben gezegd.

Clintons ambstermijn loopt af in januari 2001, maar Hillary zou de president binnenkort al voorgoed verlaten wanneer zij haar intrek neemt in een nieuw huis in het dorpje Chappaqua ten noorden van New York. Volgens het blad Star is Hillary's verhuizing de eerste stap op weg naar een formele scheiding en is de president geenszins van plan zich tezijnertijd eveneens in Chappaqua te vestigen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.