Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
3 december 1999
 

[BOL]
[ABN AMRO]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Scoot]
[Belastingdienst]
[CMG]

Friese ambtenaren krijgen computer- korting

  Van onze correspondent - LEEUWARDEN, vrijdag

De provincie Friesland wil haar ambtenaren een 1,4 miljoen gulden duur kerstcadeau geven. Alle ambtenaren krijgen de mogelijkheid om een computer aan te schaffen, waaraan de provincie 1400 gulden meebetaalt.

Het dure presentje wordt volgende week als 'hamerstuk' besproken in de statencommissie Algemene en Economische Zaken. Dat wil zeggen dat het dure gebaar richting het personeel nauwelijks discussie zal opleveren en de ambtenaren hun computer snel kunnen bezitten.

Het gebaar is reeds besproken met de Belastingdienst. Die dienst zal het cadeautje niet belasten, zolang aantoonbaar is dat ambtenaren er zakelijk mee werken.

Bodes, chauffeurs, buitendienstmedewerkers en lager administratief personeel vallen buiten de regeling en worden aangeslagen voor het cadeau. De provincie zal de extra loonheffing voor deze ambtenaren vergoeden.

Gedeputeerde Staten gaan ervan uit dat computers en printers per set 3500 gulden kosten. Voor het niet gesubsidieerde deel kunnen de ambtenaren ook nog eens een renteloze lening afsluiten van maximaal 2100 gulden, terug te betalen in maximaal twee jaar.

De ambtenaren kunnen een computer zelf uitkiezen en de rekening naar de Provincie sturen. De uiteindelijke kosten bedragen precies 1.420.000 gulden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.