Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
3 december 1999
 

[ABN AMRO]
[Belastingdienst]
[Scoot]
[CMG]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[BOL]

Brievenbus nu al vernield door rotjes

AMSTERDAM, vrijdag

De vuurwerkoverlast begint elk jaar vroeger. Dat constateert PTT Post. De vernielingen van brievenbussen beginnen in het zuiden van het land en verspreiden zich daarna als een olievlek over het land, zegt woordvoerder K. van Tankeren van de TNT Postgroep (TPG). Nu al zijn er bijna net zoveel rode bussen opgeblazen als in het hele jaar 1997.

In 1997 gingen 168 brievenbussen kapot door vuurwerk, in '98 286, in '99 tot gisteren 158. TPG vermoedt dat de overlast in het zuiden begint omdat daar vuurwerk eerder beschikbaar is door import uit België.

Volgens Van Tankeren kost het plaatsen van een nieuwe bus 2000 gulden. Als de brievenbus twee keer achter elkaar wordt vernield, plaatst de post even geen nieuwe. Dat is deze week gebeurd in een wijk in Arnhem.

Van Tankeren zegt dat TPG het jammer vindt dat ze soms moet besluiten om bussen tijdelijk niet te vervangen, omdat het ten koste gaat van de service aan de briefverstuurder. ,,Aan de andere kant hebben mensen er ook niets aan wanneer hun post wordt beschadigd.''

Beschadigde brieven worden met een begeleidend schrijven geretourneerd. Maar vaak is de herkomst van een brief door brand niet meer te achterhalen. (ANP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.