[PC Thuis]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Twente onverdiend drie punten rijker

Van onze sportcorrespondent - ENSCHEDE, donderdag

Vrouwe Fortuna laat de voetbalvereniging uit Sittard voorlopig in de steek. Voor de ploeg van Bert van Marwijk waren de druiven zuur na negentig minuten voetbal in Enschede. FC Twente won onverdiend met 1-0 door een doelpunt van Scott Booth vlak voor rust. Daardoor blijft Fortuna Sittard onderin hangen, maar klimt Twente op naar de subtop in de KPN Telecompetitie.

De Limburgers waren niet van plan zich te laten afslachten, zoals Willem II dat vier dagen geleden een stevige tik opliep. Fortuna gaf weinig ruimte weg en bij balverlies sloten ze de linies goed in elkaar, waardoor Twente maar moeizaam openingen kon vinden. Als het dan eindelijk een keer lukte, zat het FC Twente ook niet mee. Jan Vennegoor of Hesselink kwam een teenlengte tekort bij een voorzet van Chris de Witte. Terwijl ook Booth en Peiremans dotten van kansen misten. Pas na ruim een half uur zorgde een mooie vrije trap van Ruud Kool voor enig vuurwerk aan Fortuna-zijde.

Vijf minuten voor rust viel de bevrijdende openingstreffer voor de thuisploeg, die later goed bleek voor drie punten. Bertil ter Avest passeerde twee man en speelde goed Scott Booth aan, die de bal fraai langs Arno van de Zwam schoof: 1-0.

Fortuna Sittard speelde na rust veel meer van de goal af, zette Twente onder druk en kreeg een legio aan kansen. Dennis Gerritsen werd als extra spits ingezet, waarna de ploeg veel gevaarlijker werd. De Fortunezen lieten zien dat ze best goed kunnen voetballen. De Oostenrijker Rolf Landerl kon doorgaan na een fout van Peiremans, maar schoot in riante positie over. Grujic, een van de besten aan Twente-zijde, kon voordat Landerl wilde inschieten de bal nog wegtikken.

De derde grote mogelijkheid kreeg invaller Brenny Evers, maar doelman Sander Boschker redde FC Twente dit keer. In blessuretijd schoot Ruud Kool tot verdriet van heel Fortuna van veertig meter tegen de lat. Daarmee bleef de verdiende gelijkmaker uit. Fortuna kon de stunt van 2 februari, waarin zij FC Twente de enige nederlaag tot nu toe in het Arke-stadion bezorgde niet herhalen.

FC Twente - Fortuna Sittard 1-0 (1-0).41. Booth 1-0. Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 12.500. Gele kaart: Hilgerink (FCTwente), Kiekens (Fortuna Sittard).