Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
2 december 1999
 

[EUBOS.NL]
[PC Thuis]
[V & L informatica]
[BOL]
[Postbank]
[TopCarrieres]
[Veilinghal]
[ABN AMRO]

Ziekenfondspremie lager
voor ondernemers in vof

Van een onzer redacteuren - DEN HAAG, donderdag

Ondernemers die in een vennootschap onder firma (vof) werken en per 1 januari 2000 verplicht het ziekenfonds in moeten, komen in aanmerking voor een overgangsregeling met een lagere premie.

Dat is het resultaat van een gesprek gisteren tussen minister Borst (Volksgezondheid), staatssecretaris Vermeend (Financiën) en de ondernemersorganisatie MKB-Nederland.

Partners in een vof hebben ieder een eigen inkomen en betalen daar belastingen en premies over. Als beide partners een inkomen hebben dat onder de ziekenfondsgrens voor ondernemers valt (ƒ41.200), zouden beiden de volledige premie moeten betalen.

Op grond van het overleg tussen het kabinet en MKB mogen de vof-partners het inkomen in het jaar 2000 waarschijnlijk anders verdelen. De ene partner mag het grootste gedeelte van het bedrijfsinkomen voor zijn rekening nemen, zodat er voor de andere partner een heel laag inkomen resteert. De totale netto ziekenfondspremie valt dan lager uit, aldus MKB-voorzitter H. de Boer.

Verder heeft Borst toegezegd dat zij met voorzitter H. Wiegel van Zorgverzekeraars Nederland gaat overleggen. Ondernemers die, doordat hun inkomen is gestegen, van het verplichte ziekenfonds naar een particuliere aanbieder overstappen, moeten coulant worden behandeld, aldus Borst.

MKB en de landbouworganisatie LTO Nederland gaan samen een top-tien samenstellen van verzekeraars die een 'terugkeergarantie' bieden voor ondernemers die de verplichte ziekenfondsverzekering weer moeten verlaten. "Iedereen kan dan zien wie de gunstigste garantie geeft. Laat de markt haar werk maar doen", aldus De Boer.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.