Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
2 december 1999
 

[BOL]
[Postbank]
[ABN AMRO]
[V & L informatica]
[PC Thuis]
[Veilinghal]
[EUBOS.NL]
[TopCarrieres]

Wall Street herstelt

NEW YORK, donderdag

Wall Street herstelde gisteren van de uiterst onrustige dag daarvoor. De Nasdaq-index die toen met grof geweld inklapte, wist zich weer enigszins te herstellen en sloot 17 punten hoger op 30.353. De Dow Jones wist een winst van 120,58 punten te incasseren en sloot op 10998,39.

De Amerikaanse effectenbeurs veerde gisteren duidelijk op nadat rapporten wezen op een getemperde economische groei. Een van de epistels die de gemoederen tot bedaren bracht, bevatte de cijfers over inkopen van de verwerkende industrie. In de maand november bleven deze onder de verwachting. Eerder nam onrust even bezit van de effectenvloer, omdat een Fed-bestuurder dinsdagavond de suggestie maakte dat de rente in de VS nog verder omhoog zou kunnen gaan. In zijn ogen draait de economie nog steeds te hard.

Het stelsel van Amerikaanse Banken, de Federal Reserve (Fed), heeft de rente dit jaar al drie keer verhoogd in een poging de economische groei af te koelen. "De cijfers van vandaag wijzen erop dat de Fed het klusje kan klaren", zegt een analist. "Als er tekenen van escalerende groei waren geweest dan had dat beslist de markt geschaad."

Yahoo gaf de Nasdaq-index een duwtje in de rug door het nieuws dat het volgende week deel gaat uitmaken van de Standard & Poor 500 index. Het internetfonds steeg $10 1/8 tot $228 7/8. Veel andere technologie-waarden dikten ook aan na de fikse daling van de Nasdaq afgelopen dinsdag. Toen klapte de index in met maar liefst 85 punten, ofwel een daling van 2,5%. Dit gaf beleggers gisteren de kans goedkoper aandelen aan te schaffen.

De Amerikaanse olie-voorraden daalden meer dan verwacht, wat tot een stijging van de olie-prijzen kan leiden. Ook wil de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) de beoogde fusie tussen de olieconcerns BP Amoco en Atlantic Richfield (Arco) blokkeren. Stafleden van de FTC zouden tot de conclusie zijn gekomen dat de samenvoeging in strijd is met de anti-trustwetgeving. BP Amoco wist een plusje van $1/2 te incasseren tot $61½, terwijl Arco $4 moest inleveren op $92½.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.