Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
2 december 1999
 

[BOL]
[EUBOS.NL]
[Postbank]
[Veilinghal]
[ABN AMRO]
[TopCarrieres]
[V & L informatica]
[PC Thuis]

Philips in Terneuzen
onderzoekt or-plannen

Van onze economische redactie - AMSTERDAM, donderdag

De directie van Philips Lighting in Terneuzen en de vakbonden hebben gistermiddag na urenlang overleg een principeakkoord bereikt. Er komt een onderzoek naar het omstreden plan van de ondernemingsraad om de werkgelegenheid bij de Terneuzense vestiging te redden.

Een groep onafhankelijke deskundigen zal zich samen met de directie van Philips, de ondernemingsraad en de vakbonden nogmaals buigen over het plan. Over tien dagen zal de werkgroep verslag uitbrengen. De bonden hebben de werknemers van Philips gevraagd in afwachting van dat verslag het werk weer te hervatten.

Het concern wil de productie van spaarlampen van Terneuzen verplaatsen naar het Poolse Pila. Deze verhuizing kost 280 van de vijfhonderd arbeidsplaatsen.

Bij Corus duurt de arbeidsonrust nog voort. Gisteravond besloot CNV Metaal en elektro niet in overleg te treden met de directie van het staalconcern omdat het eerst de leden wilde raadplegen over de situatie. Maandagnacht begon de onrust op de afdeling Lange Producten toen bekend werd dat het concern niet wil investeren in een nieuwe oven. Door dit besluit verdwijnen er 590 banen. Er vallen geen gedwongen ontslagen.

De 70 werknemers van de met sluiting bedreigde aardappelverwerkende fabriek van McCain in Waspik legden gisteren het werk neer. Maar gisteravond hebben de bonden en de directie een principe-akkoord bereikt. Afgesproken is een werkgarantie voor de werknemers voor de komende twee jaar. Ook hebben de bonden een betere afvloeiingsregeling bedongen voor de oudere werknemers.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.