Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
2 december 1999
 

[EUBOS.NL]
[Postbank]
[TopCarrieres]
[BOL]
[ABN AMRO]
[Veilinghal]
[V & L informatica]
[PC Thuis]

Betaal-tv-bedrijf MIH
verachtvoudigd verlies

Van een onzer verslaggevers - HOOFDDORP, donderdag

De Zuid-Afrikaanse aanbieder van betaaltelevisie MIH Limited heeft het operationele verlies over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 1999/2000 verachtvoudigd. Werd over de vergelijkbare periode een jaar eerder nog $4,4 miljoen verloren, over de zes maanden eindigend op 30 september van dit jaar kwam het verlies uit op $32,1 miljoen. MIH is sinds april van dit jaar genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs.

"Of we nu winst of verlies maken, is voor een onderneming als de onze eigenlijk niet zo relevant", zo reageert bestuursvoorzitter Cobus Stofberg van MIH op de explosieve toename van het verlies. "Wij kijken eigenlijk alleen maar naar de groei van de omzet, het aantal mensen dat bij ons een aansluiting heeft en de ontwikkeling van de brutowinst voor rente en afschrijving." Het aantal aansluitingen nam in de verslagperiode toe tot bijna 2 miljoen en de brutowinst voor rente en afschrijving tot $5 miljoen positief. De omzet steeg met 24,1 procent tot $353,2 miljoen.

Ondanks de verachtvoudiging van het operationele verlies zou MIH voor beleggers dan ook nog wel degelijk interessant zijn. "Het interessante voor beleggers zit hem in de koerswinst die met het aandeel te behalen is. Sinds onze eerste notering aan de beurs van Johannesburg (in 1990, red.) is het aandeel met gemiddeld 35 procent per jaar in waarde toegenomen", aldus Stofberg. "En dan biedt je beleggers natuurlijk helemaal geen slecht rendement."

Sinds april van dit jaar is MIH eveneens genoteerd aan de beurs van Amsterdam en schermenbeurs Nasdaq. MIH maakte de beursgangen voor $18,00. Dinsdag sloot het aandeel op de Amsterdamse effectenbeurs op $53,00, 194 procent hoger. En dat naast Stofberg ook beleggers niet van de resultaatsontwikkeling van MIH wakker liggen, bleek wel uit de koersontwikkeling van het aandeel gisteren. Op de beurs van Amsterdam ging geen enkel aandeel MIH om.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.