Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
2 december 1999
 

[Scoot]
[Eurocard/Mastercard]
[Belastingdienst]
[CMG]
[ABN AMRO]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[BOL]

David (8) ontdekt
moeder vermoord
in ouderlijk huis

door Jolande Westdorp en Eric de Brouwer -

ROTTERDAM, donderdag

De achtjarige David Pieters uit Rotterdam heeft gistermiddag zijn 33-jarige moeder Maritza Pieters vermoord in huis gevonden. Vrijwel gelijktijdig is in een ander deel van de stad nog een vrouw, een Marokkaanse moeder van zeven kinderen, dood in haar woning gevonden.

Ook zij is bruut om het leven gebracht. Voor zover bekend staan de twee moorden los van elkaar.

David deed de vreselijke ontdekking, toen hij uit school kwam. Na vergeefs te hebben aangebeld, haalde het kind een reservesleutel bij de buurman. Volgens zijn vriendjes vond het jongetje het lichaam van zijn moeder in de gang.

Haar hoofd was volgens de kinderen bedekt met een jas. De kleine David rende schreeuwend naar buiten, waarop de buurt onmiddellijk de politie inschakelde. Hoe Maritza Pieters om het leven gebracht is, is nog een raadsel. Geruchten gaan dat zij is gewurgd.

Het slachtoffer was afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en sinds jaren getrouwd met de Nederlandse vrachtwagenchauffeur Pieters die haar tijdens een vakantie in de Cariben zou hebben ontmoet.

Het paar kreeg vijf jaar geleden een dochtertje, Dariana. Verder laat de vrouw behalve David, de dertienjarige zoon Fausto, een kind uit een eerdere relatie, achter. De getroffen familie is opgevangen door hulpverleners.

Afschuw
De buurt reageerde gisteren zwaar geschokt op het misdrijf. "Het is afschuwelijk, ik heb mevrouw Pieters een paar uur voor haar dood nog in de supermarkt gesproken", aldus buurvrouw J. Boender, wier kinderen naar dezelfde school gaan. "Het was een lief mens, dat met iedereen contact zocht. Ook al sprak zij gebrekkig Nederlands."

Opvallend is, dat de BMW van het gezin deze zomer in het holst van de nacht volledig vernield werd. Bovendien was al een keer ingebroken in hun woning. Om die reden vertelde Maritza Pieters haar buurvrouwen vaak dat zij bang was om alleen thuis te zijn.

De andere vrouw die gisteren in Rotterdam is omgebracht, werd met ingeslagen schedel door agenten gevonden in de keuken van haar huis.

De politie was er poolshoogte gaan nemen, nadat buren het 35-jarige slachtoffer hadden horen gillen. Over haar kinderen, zeven in getal, hebben zich inmiddels hulpverleners ontfermd.

Op het plaatselijke politiebureau meldde zich kort na het misdrijf haar 47-jarige echtgenoot. De uiterst verwarde man werd direct aangehouden en zal de komende dagen uitvoerig worden verhoord. De recherche verdenkt de Rotterdammer van de moord.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.