Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
2 december 1999
 

[Eurocard/Mastercard]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[BOL]
[Scoot]
[ABN AMRO]
[Belastingdienst]
[CMG]

Oude carnavalskraker wordt wereldhit

door Theo Jongedijk - DEN BOSCH, donderdag

Danny en Wim van Nimwegen uit Den Bosch hebben alle reden om de handen in de lucht te steken. Hun tien jaar oude en in Brabants dialect gezongen carnavalskraker 'En nou die hendjes de lucht in' is een wereldhit aan het worden.

Het nummer wordt zowel in Duitsland als in Engeland op de markt gebracht en in beide landen zijn het nationale grootheden, die voor de uitvoering tekenen.

Tony Marschall vertolkt het nummer bij onze oosterburen en aan de andere kant van de Noordzee is het Tony Christy, die de Engelstalige versie zingt. Deze zanger scoorde al eens een wereldhit met het nummer 'Amarillo'.

Wim van Nimwegen (43), die evenals broer Danny (52) huismeester is op het Koning Willem I College in Den Bosch, kan zijn geluk niet op.

"Danny heeft indertijd de muziek gecomponeerd en ik schreef er de tekst in een vloek en een zucht bij. Het stond er in eens: 'En nou die hendjes de lucht in'. Dat wordt niks, zei ik nog tegen mijn vrouw, maar kijk nu eens.

In Duitsland is het nummer ook op de plaat gezet door de groep de Kolibries, die er al meer dan 200.000 exemplaren van verkochten. Daar gaat Tony Marschall misschien wel overheen."

De Brabantse broers hebben als het duo 'Danny und Wim' met hun producer Jan Vis van 'Die Hendjes' ook een Duitstalige opname gemaakt. "Kijken wie het hoogste eindigt", roept Wim uitdagend.

Spanje
Ook in Spanje is de Hollandse carnavalskraker een hit. Op het vakantie-eiland Mallorca staat een Spaanstalige versie van 'Die Hendjes' nummer één op de hitparade.

Tenslotte is er onlangs een instrumentale versie van het nummer opgenomen door de 86-jarige arrangeur en accordeonist Coen van Orsouw. Volgens Wim van Nimwegen is het internationale succes te danken aan de eenvoud: "Het nummer is simpel en dat klinkt de mensen lekker in de oren.

Het leukste vind ik nog dat het buitenland de 'Hendjes' oppakt, terwijl 'Hilversum' carnavalsliedjes links laat liggen. Straks is dat misschien anders, als de 'Hendjes' ook in het Duits en in het Engels kunnen worden gedraaid."

Wim en Danny van Nimwegen kunnen lachen: Hun oude carnavalskraker 'En nou die hendjes de lucht in' wordt een wereldhit. FOTO: GERARD DAMOISEAUX






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.