Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
2 december 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[ABN AMRO]
[CMG]
[BOL]
[Belastingdienst]
[Eurocard/Mastercard]
[Scoot]

Albert Heijn wil
ook weg uit
criminele Bijlmer

  door Gijsbert Termaat - AMSTERDAM, donderdag

In navolging van Kwik-Fit overweegt nu ook Albert Heijn de vestiging in de Bijlmermeer te sluiten.

Met name junks, dealers en rondhangende jongeren zorgen voor geweldig veel overlast en bezorgen het winkelend publiek en het personeel dat werkzaam is in de K-wijk een groot gevoel van onveiligheid. Met de regelmaat van de klok vinden overvallen, diefstallen, bedreigingen en berovingen plaats.

Een woordvoerster van de supermarktketen zegt dat binnen enkele dagen het besluit valt of de deuren van de AH-vestiging in het winkelcentrum Kraaiennest definitief gesloten worden.

"Op directieniveau wordt daar op dit moment over gesproken. We hebben alle mogelijke veiligheidsmaatregelen getroffen, maar ondanks al deze voorzieningen kunnen we de veiligheid niet garanderen", zegt Ingrid van Kuilenburg.

Veiligheid consument
Voor Albert Heijn is het gevoel van veiligheid voor de consument en het personeel een absolute voorwaarde om een supermarkt te kunnen runnen. "Dat kunnen we in Kraaiennest niet. De problematiek speelt al veel langer en we zijn al langdurig met de gemeente Amsterdam in gesprek, maar zonder resultaat. Wij hebben als vestiging alles gedaan om het tij te keren, en als dat niet voldoende is..."

Vorige week gooide de algemeen directeur van Kwik Fit de knuppel in het hoenderhok door te dreigen het garagebedrijf te sluiten omdat er niets gedaan werd tegen de toenemende golf van geweld. Toen op deze noodkreet geen reactie kwam van beleidsbepalers ging hij afgelopen maandag inderdaad tot deze drastische stap over.

De gemeente Amsterdam is bij monde van een woordvoerster van wethouder P. Krikke (Economische Zaken) zeer geschrokken van de recente ontwikkelingen in de Bijlmer. "We hebben direct een werkgroep geformeerd die een rapportage gaat maken over het gebied. We realiseren ons dat de situatie zorgelijk is, maar hopen nog wel maatregelen te kunnen treffen waarmee we het tij kunnen keren en daarmee Albert Heijn nog wel te kunnen behouden voor de wijk."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.