Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
1 december 1999
 

[TopCarrieres]
[BOL]
[Veilinghal]
[PC Thuis]
[V & L informatica]
[ABN AMRO]
[EUBOS.NL]

McCain sluit fabriek Waspik

WASPIK, woensdag

McCain, de fabrikant van diepgevroren aardappelproducten zoals friet, gaat de fabriek in Waspik sluiten. Daarbij vervallen alle zeventig arbeidsplaatsen.

Het bedrijf, onderdeel van de Canadese gigant McCain Foods Limited, denkt dat vijftien tot twintig werknemers een nieuwe baan kunnen krijgen in de overige drie fabrieken die McCain in Nederland heeft. Voor de rest van de werknemers zal een afvloeiingsregeling worden getroffen.

McCain was vorig jaar nog van plan om juist flink te investeren in de fabriek in Waspik. Maar omdat het allemaal duurder werd dan verwacht, volgens McCain door de hoge milieu-eisen en eisen voor brandveiligheid, ziet het bedrijf ervan af.

De extra brandveiligheidseisen volgden na de brand in de fabriek in Waspik, begin dit jaar. "Dan moet je weer helemaal door de molen", aldus een woordvoerder. In de oorspronkelijke plannen zou de vernieuwing ƒ22 miljoen kosten, maar na de aanvullende eisen dreigde dat de helft meer te worden.

De sluiting van Waspik op 1 mei volgend jaar is het vervolg op een serie maatregelen die McCain heeft genomen sinds de fabriek in haar handen is gekomen. De fabriek is een voortzetting van Keizer bv, die naast aardappelen ook groenten invroor. De laatste jaren zijn al tweehonderd banen afgevloeid, onder meer omdat McCain is gestopt met de groenten.

De fabriek in Waspik is de kleinste van McCain in Nederland en al jaren verliesgevend. De vestiging verwerkt 2 procent van het totale volume aan aardappelen dat de gigant in Europa invriest. De productiekosten zijn hoger dan in de andere vestigingen: zelfs na de geplande investeringen zou de fabriek 15 procent duurder zijn.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.