Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
1 december 1999
 

[ABN AMRO]
[V & L informatica]
[TopCarrieres]
[Veilinghal]
[BOL]
[EUBOS.NL]
[PC Thuis]

Brunel presteert ver
beneden verwachting

Van een onzer redacteuren - AMSTERDAM, woensdag

Een aantal tegenvallers in de tweede helft van het jaar dwingen detacheerder Brunel tot een tweede winstwaarschuwing. In september werd de winstverwachting al bijgesteld van 25 naar 10 tot 20 procent. Er wordt nu rekening gehouden met een 30 tot 45 procent lager nettoresultaat over 1999 ten opzichte van 1998 toen een winst van ƒ34,7 miljoen werd behaald.

In augustus, vlak na het afketsen van de fusie met uitzendbureau Unique, was Brunel-bestuurder J. Brand nog optimistisch. Volgens hem zou dit geen effect op de resultaten hebben, er bleef echter wel een kostenpost van rond de ƒ1 miljoen achter.

Brunel heeft naar aanleiding van de resultaten besloten tot een 'grondige strategische heroriëntatie' waarbij laagrenderende activiteiten zoals Brunel Energy en de uitzendactiviteiten gesaneerd of afgestoten zullen worden. Hiervoor is een voorziening van ƒ6,5 miljoen getroffen. Brunel zal zich meer richten op het acquireren van ondernemingen in het hogere segment van de markt zoals ingenieursbureaus en softwarehuizen.

Als oorzaken van de onverwachte tegenvallende resultaten worden genoemd: tegenvallende resultaten bij Brunel Energy en het millenniumeffect op de it-activiteiten van Brunel waardoor er voor de laatste maanden van het jaar geen verdere groei wordt gerealiseerd. Brunel heeft ook te maken met de krapte op de arbeidsmarkt die er toe leidt dat de uitstroom van personeel vanuit detachering naar klanten hoger is dan verwacht waardoor de omzet afneemt. De hele uitzendmarkt, waarin Brunel op beperkte schaal actief is, laat bovendien een daling zien.

Gisteren werd ook bekend gemaakt dat oprichter en bestuursvoorzitter J. Brand per 1 december zal aftreden. Hij zal naar verwachting in mei 2000 tot commissaris worden gekozen. Volgens de woordvoerder van Brunel is er geen sprake van een gedwongen vertrek. "De heer Brand is meer een bouwer dan een saneerder. Hij heeft geen zin om leiding te geven aan de meer procesmatige activiteiten. Dat is niet zijn wereld."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.