[PC Thuis]
[Cybercard]

Twente vermaakt publiek

Van onze speciale verslaggever - ENSCHEDE, maandag

FC Twente presteert de laatste jaren thuis altijd zeer goed tegen Willem II. Al vier jaar achtereen werd gewonnen, vorig jaar zelfs met 5-1. De vijfde ontmoeting leverde weer een riante zege op op de arme Tilburgers: 4-0.

"Laat ik beginnen dat FC Twente volkomen verdiend heeft gewonnen. Alleen onze Belgische aanwinst Geert de Vlieger speelde prima. Hem valt niets te verwijten. Ook over invaller Abdellaoui ben ik tevreden. Maar achter dekten Jaliens en Victoria niet kort genoeg en werd er ook niet goed genoeg ingepassed. Galasek werd weggestuurd en nadat Peiremans er 2-0 van maakte, was de wedstrijd al gedaan", zei een teleurgestelde Co Adriaanse na afloop.

Zijn collega Fred Rutten was uiteraard dik tevreden. "Ik zag het goede spel van vorige week tegen AZ vooral in de tweede helft weer terug. Ons positiespel wordt steeds beter. Een compliment voor mijn ploeg".

FC Twente vermaakte het publiek op alle fronten. Scott Booth en Chris de Witte hadden alle kansen in de beginfase laten liggen. De verdiende openingstreffer kwam na 22 minuten tot stand. Erik ten Hag, die overigens weinig scoort pas 14 doelpunten in 274 wedstrijden schoot nu van afstand fraai raak: 1-0.

Willem II moest kort daarna met tien man verder, omdat de Tsjech Galasek op het middenveld nodeloos voor de tweede keer in de fout ging en van arbiter Jack van Hulten moest vertrekken. Even leek Willem II terug te komen door Shoukov, maar Sander Boschker, bijna verrast, kon toch nog de bal naast tikken.

Op slag van rust was de wedstrijd gespeeld. Scott Booth 'wipte' de bal op en Frederiq Peiremans nam de bal op de slof en schoot 'op melkbushoogte' raak: 2-0. De Schotse speler Booth stond vijf minuten na rust aan de basis van de 3-0. Zijn mooie voorzet werd in tweede instantie door Vennegoor of Hesselink achter de Belgische doelman Geert de Vlieger gekopt. Vlak voor tijd maakte Arjan van der Laan er nog 4-0 van.

FC Twente - Willem II 4-0 (2-0).22. Ten Hag 1-0, 44. Peiremans 2-0, 50. Vennegoor of Hesselink 3-0, 88. Van der Laan 4-0. Scheidsrechter: Van Hulten. Toeschouwers: 12.250. Rode kaart: 34. Galasek (Willem II, 2x geel). Gele kaart: Peiremans (FC Twente).