Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
27 november 1999
 

[Cybercard]
[PC Thuis]
[Qxl]
[Vacatures]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Team Heiner slaat toe in Maleisië

Van onze zeilmedewerker- LANGKAWI, zaterdag

Onder extreme omstandigheden heeft Roy Heiner op de laatste dag van de met 75.000 dollar gedoteerde laatste Grand Prix van deze eeuw, de titel in de wacht gesleept. Team Heiner kreeg het zeker niet cadeau. In de halve finale ontmoette hij nummer 2 van de wereld, de Deen Mohr. Op papier was Mohr de betere, maar Heiner had al aangetoond de man in vorm te zijn. De eerste van de vijf wedstrijden in de halve finale won team Heiner makkelijk. Bij de tweede start ging het even fout. Mohr won de start en nam al snel een goede voorsprong.

Heiner moest aanvallen en zocht zijn tegenstander voortdurend op. Daardoor ontwikkelde zich een fel duel waarbij Heiner een aantal keren de leiding bijna kon overnemen. Na ongeveer tien minuten lukte hem dat definitief en daarna maakte team Heiner de wedstrijd bekwaam verdedigend af. Mohr werd steeds sterker en kwam knap terug in de derde wedstrijd. Heiner lag nog wel eerste bij de eerste ronding, na vijf minuten, maar daarna greep Mohr het initiatief en gaf deze niet meer uit handen, 2-1. De vierde wedstrijd was waarschijnlijk de mooiste van de week.

Heiner won de start, maar Mohr wist aan te klampen. Na de eerste wending om de boei wist Heiner met een paar aardige zeilbewegingen langszij Mohr te komen. De belangrijke binnenpositie bij de volgende boeironding zou hem de leiding geven, en dat gebeurde. Vervolgens ging Mohr voor zijn laatste kans vol in de aanval. De hele trukendoos werd opengetrokken, inclusief een aantal schijnaanvallen. De leidende positie veranderde verschillende keren en op de laatste vijftig meter naar de finish lagen beiden nog gelijk. Dan ging team Heiner voor alles of niets, draaide twee keer fraai weg van zijn tegenstander om uiteindelijk als winnaar over de lijn te komen, 3-1. Een welverdiende finaleplaats was bereikt.

Daar waar allen dachten dat de Engelsman Beadworth, die zo sterk voor de dag was gekomen, zijn tegenstander zou zijn, verraste deze vriend en vijand door met 3-0 van de als vierde geplaatste Holmberg uit Zweden te verliezen. Zo zou Heiner onder 42 graden Celsius en een matige wind Holmberg ontmoeten in de finale. Hevige regenbuien verstoorden vervolgens de wedstrijden waardoor Heiner kon profiteren van zijn hogere stand op de ranglijst voorafgaand aan de finale, en bovendien het feit dat hij Holmberg al in een eerder stadium van de serie verslagen had. Een welverdiende, met hard werken afgedwongen overwinning was er voor team Heiner.

"Dit is een fantastische stap voorwaarts voor ons team. De hele bemanning heeft als een geoliede machine gewerkt. Ik heb de overwinning zeker ook aan hen te danken," becommentarieerde Heiner tijdens de persconferentie. Heiner strijkt met deze overwinning veel punten voor het wereldklassement op en zal binnenkort tot de toptien gaan doordringen. Team Heiner gaat nu naar Sydney om zijn olympische voorbereiding voort te zetten.

Eindresultaat Malaysia Challenge 1999: 1. Roy Heiner (Ned); 2. Holmberg (Zwe); 3. Mohr (Deen); 4. Beadworth (GBr); 5. Presti (Fr); 6. Wieser (Dui); 7. Basic (Kro); 8. Destremau (Aus); 9. Taranov (Rus); 10. Handan (Mal).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.