Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
27 november 1999
 

[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Cybercard]
[Vacatures]
[PC Thuis]

Koeman definitief Vitesse-man

door Henk Evenblij - SCHIPHOL, zaterdag

Ronald Koeman en Vitesse zijn eruit. Gisteravond kwam de 36-jarige oud-international een contract overeen dat hem voor 2 1/2 jaar aan de Arnhemse subtopper bindt. Omdat het nieuws voortijdig op straat kwam te liggen, Koeman's zaakwaarnemer Ger Lagendijk in Chili verbleef en er nog een tweede gesprek moest plaatsvinden, dreigde op het laatste moment de komst van Koeman niet door te gaan.

Die is binnen! Vitesse-voorzitter Ka rel Aalbers (rechts) contracteerde Ronald Koeman gisteravond op Schiphol als nieuwe trainer.

FOTO: MARTIN HOLLERING

 

Maar gisteravond was het dan eindelijk zover. Koeman gaf, nadat hij 's middags al uit Barcelona was komen vliegen, zijn definitieve ja-woord aan president Karel Aalbers. Morgen bekijkt de opvolger van Herbert Neumann de derby van zijn nieuwe club op de Vijverberg tegen De Graafschap. Komende dinsdag wordt Koeman dan in het Gelredome officieel als de nieuwe trainer van Vitesse gepresenteerd.

"Wij zijn zeer content met het aantrekken van Ronald Koeman," liet Karel Aalbers na een marathon-zitting met Ger Lagendijk weten. "Ik denk dat het ook voor het Nederlandse voetbal prachtig is dat we in staat zijn om iemand als een Ronald Koeman naar Vitesse te halen."

Koeman zal niet direct in dienst treden. Tot de winterstop zal het duo Sturing/Jongbloed de training en coaching verzorgen. Koeman, die zondag weer teruggaat naar Barcelona, zal de komende weken wel regelmatig op en neer pendelen om huizen te bekijken en zoveel mogelijk wedstrijden van Vitesse te zien. Tevens zal hij nauw contact houden met Aalbers en zijn nieuwe assistenten.

"Ronald Koeman," zei Aalbers, "begint dus officieel op 1 januari. Nogmaals, wij zijn zeer verheugd dat we tot een akkoord zijn gekomen. Vanwege die vroege perspublicaties en de wedstrijd van Barcelona tegen Hertha BSC in Berlijn, werd iedereen een beetje op het verkeerde been gezet. Ik had niet verwacht dat we er vanavond (gisteravond, red.) al uit zouden komen. Het is voor mij dan ook een hele opluchting. We wilden een toptrainer, zijn daar zorgvuldig mee omgegaan en hebben nu de trainer die hoog op ons verlanglijstje stond."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.