Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
27 november 1999
 

[Veilinghal]
[PC Thuis]
[BOL]
[ABN AMRO]
[V & L informatica]
[TopCarrieres]

Wall Street toch lager

Van een onzer redacteuren - AMSTERDAM, zaterdag

Wall Street heeft gisteren de eerder opgebouwde winst niet weten vast te houden. In het laatste uur van de handel sloeg een winst van ruim twintig punten om in een verlies van uiteindelijk 19,26 punten op 10.988,91.

Dat was net iets boven het laagste punt van de dag (min 24,16). Eerder op de dag noteerde de Dow Jones Industrial index nog een winst van 47,41 punten.

"Maar het stelde allemaal heel weinig voor", stelde een handelaar. "We hebben maar een halve dag kunnen handelen. De omzet was dan ook flinterdun. Ze hadden de deuren beter helemaal dicht kunnen houden."

Volgens de beursman had de beroepshandel de handen dan ook vrij. De beurs was een speelbal van een klein aantal handelaren." De meeste van hun collega's hadden besloten er een lang weekeinde van te maken, ook kleine beleggers lieten zich nauwelijks zien.

Analisten wezen er verder nog op, dat de Dow Jones index in feite een vertekend beeld te zien gaf. De Nasdaq-index noteerde een flinke plus van ruim 27 punten bij een stand van 3447,79 en ook de Russell en de Value Line index sloten hoger af.

AT & T was de grootste winnaar op Wall Street gisteren. De grootste Amerikaanse telecom-aanbieder zou van plan zijn de divisie mobiele telefonie als zelfstandige onderneming naar de beurs te brengen. Dit bericht werd door de Wall Street Journal verspreid, waarbij de krant zich baseerde op "mensen die bekend zijn met deze materie".

Maar de hele technologiesector lag er prima bij, wat zich weerspiegelde in de stijging van de Nasdaq-index. "Maar", waarschuwde hij, "het beeld is door de dunne handel nogal vertekend. Kijk je naar de hoog/laag-verhouding, dan zie je een zeer verdeeld beeld met winnaars en verliezers die nagenoeg in evenwicht zijn."

Met Thanksgiving begint in Amerika het kerstseizoen. Toys R Us profiteerde van de verwachte run van kooplustigen op speelgoed. Amazon deed het zo mogelijk nog beter en ook eToys, die speelgoed verkoopt via internet trok veel kooplustigen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.