Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
27 november 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[Belastingdienst]
[Eurocard/Mastercard]
[CMG]
[Euromatch/Brunel]
[BOL]
[ABN AMRO]
[Compu'Train]
[Yess]
[EUBOS.NL]
[Scoot]

'Nier-ziekenhuis' snel met
schadevergoeding

  door René Steenhorst - ULVENHOUT, zaterdag

Het Sint Joseph Ziekenhuis te Veldhoven en zijn verzekeraar hebben binnen 24 uur volledige aansprakelijkheid erkend voor de geruchtmakende medische fout, waarbij een gezonde nier werd verwijderd bij een 72-jarige kankerpatiënt uit Brabant.

De advocaat van de familie van het slachtoffer, mr. P.A.M.M. Dingemans uit Ulvenhout, zegt onder de indruk te zijn van "de ongekende snelheid" waarmee ziekenhuis en verzekeraar MediRisk uit Utrecht positief hebben gereageerd op de aansprakelijkheidsstelling.

"Dit is echt verbluffend vlot", aldus Dingemans, "Heb ik in al mijn jaren als letselschade advocaat nog nooit eerder meegemaakt. Werkelijk historisch!" Inmiddels heeft de familie van het slachtoffer, per kerende post, een financieel voorschot ontvangen voor de eerste kosten die zij thans maakt.

Letsel-officier
Ook in de Tweede Kamer komt enige beweging in de roep om snellere afhandeling van medische letselzaken. Het D66-Kamerlid Boris Dittrich wil nu dat bij het OM een landelijke officier van Justitie wordt aangesteld voor de afhandeling van medische ongelukken. "Er moeten echt specialisten komen voor dit specifieke terrein, te beginnen met een speciale officier", aldus Dittrich.

Intussen gaat het ook wat beter met de 72-jarige patiënt uit het Brabantse Wintelre, bij Eindhoven, die vorige maand tijdens een operatie zijn enige gezonde nier kwijt raakte. Zijn uroloog had de röntgenfoto met daarop ook de tumor in de andere nier gespiegeld bekeken.

Volgens de schoonzoon van het slachtoffer is zijn schoonvader weer bijgekomen, nadat de artsen hem ruim een maand in slaap hadden gehouden. Dat gebeurde omdat zijn toestand ernstig was geworden na een postoperatieve infectie met de e-coli bacterie.

Schoonzoon Chris: "Gelukkig is er weer een lichtpuntje, nu de verdoving wat is verminderd. Praten kan mijn schoonvader nog niet, omdat hij nog aan de beademing ligt. Maar met zijn ogen heeft hij te kennen gegeven dat hij ons allen herkende."

De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt een eigen onderzoek in. Dat duurt zeker enkele weken.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.