Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
26 november 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]
[PC Thuis]
[Cybercard]
[Qxl]

Aron gelooft in overwintering

  Van onze speciale verslaggever - AMSTERDAM, vrijdag

De apathie van Ajax in de Amsterdam ArenA duurde gelukkig maar drie kwartier, want anders was het leed helemaal niet te overzien. Verliezen tegen een hecht en kwalitatief sterk collectief als Real Mallorca is geen schande, maar je moet je huid op z'n minst zo duur mogelijk verkopen. En dat ontbrak er gisteren aan bij Ajax in de eerste helft van de eerste ontmoeting in de derde ronde van de UEFA Cup.

Na rust speelde Ajax evenmin groots; het vocht wel als een leeuw. Opnieuw ging veel fout, maar de ploeg zocht eindelijk met overtuiging en passie het Spaanse doel. "Tijdens de pauze hebben we gezegd dat we dwingender moesten spelen via Jan van Halst en Richard Witschge op het middenveld," gaf aanvoerder Aron Winter de reden voor de ommekeer in benadering. "Toch vond ik het in de eerste helft wel meevallen van onze kant. Ze krijgen wat kleine mogelijkheden, maar komen uiteindelijk op voorsprong door een fout van ons. Heel vervelend."

Niet dat Winter daar ongelijk in had, maar het was eerder aan nonchalance in de Spaanse afwerking te wijten dat Ajax slechts met een 1-0 achterstand ging rusten. "Vergeet niet dat wij ook enkele kansen kregen via Gronkjaer voorlangs, Laudrup die de bal via tweemaal de binnenkant van de paal langs het doel ziet rollen en twee schoten van Witschge. Ongelukkigerwijs scoren we niet. Lukt dat wel dan speel je gelijk of kan je zelfs winnen."

Winter wenste zich duidelijk niet gewonnen te geven en gelooft nog in overwintering met Ajax. "We hebben in Spanje nog een wedstrijd te gaan en ik zie niet in waarom we daar geen goed resultaat kunnen boeken." Misschien een houding tegen beter weten in, maar wel een goed uitgangspunt voor een sporter om aan de return te beginnen. Een houding, die gisteren eigenlijk 45 minuten te lang ontbrak aan Amsterdamse zijde.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.