Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
26 november 1999
 

[PC Thuis]
[Cybercard]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Qxl]
[Vacatures]

Nederland met vijf spelers
naar tafeltennistoernooi

ARNHEM, vrijdag

Met drie mannen en twee vrouwen neemt Nederland begin december deel aan de Europese olympische kwalificatietoernooien tafeltennis in het Griekse Patras. Jörg de Cock kreeg als derde speler de voorkeur boven het jeugdige talent Kalun Yu. Danny Heister en Trinko Keen waren in een eerder stadium al verzekerd van een een startbewijs.

Bij de vrouwen waren Gerdie Keen en Melissa Muller al geselecteerd. Diana Bakker en Floor Tebbe waren kandidaat voor het derde ticket. Beiden hebben de afgelopen maanden evenwel onvoldoende gepresteerd om hun uitverkiezing te rechtvaardigen.

In Patras (2-5 december) zijn zowel bij de vrouwen als mannen elf Europese kwalificaties in het enkelspel te verdienen. Mocht het in Griekeland niet lukken, dan is bij het wereldkwalificatietoernooi in Sevilla (25-28 mei) de laatste kans om deelname aan Sydney 2000 veilig te stellen. Bij dat toernooi zijn de laatste drie olympische tickets te verdienen. Het olympisch kwalificatietoernooi dubbelspel voor Europa vindt half december in Rotterdam plaats.

Het toernooi in Patras, met ongeveer 75 deelnemers in de twee afdelingen, kent een primeur. Voor de eerste keer in de tafeltenniswereld is de eindzege niet meer van belang. Het toernooi bestaat uit vier delen. Al in de tweede fase plaatsen de vier groepswinnaars zich voor de Olympische Spelen. De andere zeven tickets worden dan via een afvalsysteem verdeeld in het restant van het toernooi.

Trinko Keen en Danny Heister hopen de kwalificatieklus in Griekenland snel te klaren. Keen is vierde en Heister is vijfde van de plaatsingslijst. Als groepshoofden begint het duo aan de voorronde. ,,Het is een moeilijk en zwaar toernooisysteem, maar het biedt wel extra kansen'', concludeerde Keen donderdag op Papendal. ,,Een keer verliezen is niet gelijk fataal. Dat is een geruststellende gedachte.''

Keen miste de rechtstreekse kwalificatie op één plaats. Op de geschoonde wereldranglijst (twee spelers per land) staat hij 21e. De toptwintig kreeg automatisch een startbewijs voor Sydney 2000. Keen heeft al wel de NOCNSF-norm gehaald. Bij kwalificatie is Patras is hij derhalve zeker van olympische deelname. Heister heeft nog niet voldaan aan de Nederlandse limiet.

Indien de twee Nederlandse toppers zich beiden kwalificeren in Griekenland mogen ze in Sydney automatisch ook deelnemen aan het dubbelspel. Ze hoeven dan niet meer in Rotterdam aan te treden. In dat geval hoeft Heister evenmin nog aan de individuele eisen van het NOCNSF te voldoen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.