Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
26 november 1999
 

[Belastingdienst]
[Euromatch/Brunel]
[Yess]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[EUBOS.NL]
[Compu'Train]
[Eurocard/Mastercard]
[CMG]
[BOL]

FNV Bondgenoten
eist ook 4 procent

Van een onzer redacteuren - LEERSUM, vrijdag

FNV Bondgenoten eist volgend jaar een loonsverhoging van 4 procent. De grootste vakbond van ons land (ruim 500.000 leden) wil daarnaast 0,5 procent van de loonruimte reserveren voor verbetering van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals werkdruk, kinderopvang en scholing.

De bondsraad van FNV Bondgenoten steunt hiermee de looneis van de leden van onder meer Abvakabo FNV, de onderwijsbond Aob en de Bouw- en Houtbond FNV. Deze grote bonden dwongen eind vorige maand de vakcentrale FNV haar centrale looneis van 3 procent los te laten.

De sterke stijging van salarissen van topmanagers en economische groei zijn de belangrijkste drijfveren om meer te eisen dan de afgelopen jaren. Om de kippen in het hok te houden zal de vakcentrale FNV aanstaande maandag hoogstwaarschijnlijk haar looneis opschroeven tot 4 procent. Met daarnaast 0,5 procent van de loonruimte voor secundaire arbeidsvoorwaarden.

Vakcentrale-bestuurder H. van der Kolk vindt de looneis van Bondgenoten "niet erg verrassend". Hij blijft erbij dat bonden die na maandag de centrale looneis "om wat voor reden dan ook niet volgen, geen financiële bijdrage krijgen uit de stakingskassen".

Volgens ingewijden rekent de vakcentrale erop dat het zover niet zal komen en dat men voor 2000 uitkomt op een gemiddelde cao-loonsverhoging van ongeveer 3 procent. Dat is overeenkomstig berekeningen van het Centraal Planbureau. Ter vergelijking: dit jaar was de gemiddelde loonstijging 2,8%.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.