Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
24 november 1999
 

[BOL]
[Veilinghal]
[V & L informatica]
[ABN AMRO]

Winstnemingen Wall Street

NEW YORK, woensdag

Winstnemingen bepaalden de stemming op Wall Street. Na een week van recordkoersen besloten veel Amerikaanse beleggers het even rustiger aan te doen en een deel van hun winst te verzilveren.

Dit leidde tot een daling van de Dow Jones-index met 93,58 punten tot 10.995,94 punten, net onder de 11.000-grens.

Ook Nasdaq dat al een aantal weken aan een onstuitbare opmars bezig is, moest een stapje terug doen. De index zakte naar 3343,11, een verlies van 49,45 punten. Volgens een handelaar is dit het gevolg van de koersdaling van een klein aantal beeldbepalende aandelen zoals Intel en Cisco. "Als die naar beneden gaan, gaat de rest mee. De index wordt een beetje vertekend door deze groten. Veel Nasdaq bedrijven hebben het de afgelopen tijd helemaal niet zo goed gedaan."

Het internetbedrij Lycos behoorde tot de winnaars gisteren. Het bedrijf kondigde aan voor $207 miljoen branchegenoot Gamesville.com over te nemen. Gamesville is gespecialiseerd in spelletjes en marketing op het internet. Lycos won $2¼ op $58¼.

De enige index die in de plus sloot was opvallend genoeg de Dow Jones Transport. Handelaren bleven een verklaring hiervoor schuldig. "Wellicht dat deze aandelen de afgelopen tijd onder druk van de hoge olieprijzen zover zijn gedaald dat ze nu weer koopwaardig zijn", opperde een handelaar.

De oliefondsen daarentegen belandden in de min. Exxon en Mobil verloren allebei nadat de Wall Street Journal berichtte dat beide bedrijven zo'n 15 procent van hun tankstations zullen afstoten om de voorgenomen fusie goedgekeurd te krijgen door de anti-kartel autoriteiten.

Beleggers reageerden nauwelijks op cijfers van de orderontvangst van duurzame goederen van de Amerikaanse industrie die over de maand oktober met 1,3 procent is afgenomen. Analisten hielden rekening met een stijging van 0,5 procent, na een afname van 1,9 procent in september. De daling vooral is veroorzaakt door mindere orderontvangsten voor de elektronicasector.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.