Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
24 november 1999
 

[ABN AMRO]
[V & L informatica]
[Veilinghal]
[BOL]

Siemens in topdrie
van gsm-producenten

Van een onzer verslaggeefsters - DEN HAAG, woensdag

Siemens denkt volgend jaar in Nederland tot de topdrie van mobiele telefoon-verkopers te behoren. Nu neemt het elektronica-concern nog een bescheiden zesde plaats in. Dit bleek gisteren tijdens een toelichting op de resultaten over het afgelopen boekjaar (1 oktober 1998 tot en met 30 september 1999).

De populairste gsm's komen nog altijd van Nokia, Ericsson en Motorola. Siemens topman Thomas Cohn denkt volgend jaar in Nederland 1 miljoen 'mobieltjes' te kunnen verkopen, terwijl er dit jaar de helft minder over de toonbank gingen. Een en ander staaft hij op de explosief groeiende mobiele telecommarkt. Dit geeft echter ook problemen: "Er is een vechtpartij ontstaan tussen fabrikanten van mobiele telefoons om de componenten uit Azië", constateert de topman. "Er zal ook een conflict ontstaan tussen de zaktelefoon en de kleine PC." De glansrijke winnaar is hierbij volgens Cohn de zaktelefoon.

Hiermee heeft Siemens dan ook grote toekomstplannen. In 2002 zal wereldwijd de nieuwe netwerkstandaard UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) van kracht worden. "De allereerste wereldstandaard", laat Siemens met trots weten. Dit dankzij de joint venture met het Japanse NEC. Met het UMTS-protocol kan via de mobiele telefoon beeld en geluid met hoge kwaliteit worden uitgewisseld.

Van de uiteenlopende terreinen waarmee Siemens Nederland zich bezig houdt, groeiden het afgelopen boekjaar vooral de sectoren Informatie en Communicatie, Industrie, Energie en Gezondheidszorg. Terwijl de nettowinst steeg met 56% tot ƒ93,4 miljoen, dikte de omzet aan met 26% tot ƒ2,8 miljard. Met 3150 medewerkers werden nieuwe orders geboekt ter waarde van ƒ2,7 miljard, een stijging van 16%.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.