Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
23 november 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]
[Cybercard]
[Qxl]

Omstreden assistent
weg bij De Graafschap

Van onze speciale verslaggever - DOETINCHEM, dinsdag

Assistent-trainer Massimo Morales vertrekt met onmiddellijke ingang bij De Graafschap. De Italiaan overlegde met algemeen directeur Jacco Swart, waarna beide partijen tot de conclusie kwamen dat een onwerkbare situatie was ontstaan. De club hoopt dat met het vertrek van de omstreden assistent de rust eindelijk terugkeert.

Het afscheid van Morales kondigde zich afgelopen dinsdag al aan. "Ik krijg geen opdrachten van McDonald. Ik hang er maar een beetje bij. Ik heb geen problemen met deze trainer, maar hij heeft me blijkbaar niet meer nodig", spwude Morales aan het eind van een trainingsmiddag op het complex De Veldhoek zijn gal. "Maar ik ben hier niet om alleen maar rond te hangen en geld in mijn zak te steken."

Gisteren werd de breuk dan eindelijk een feit, na het onderhoud met Swart. Morales werd bij de club gezien als zetbaas van Udinese, de Italiaanse club waar De Graafschap een samenwerkingsverband mee heeft. Morales lag begin van deze competitie ook al overhoop met de hoofdtrainer Frans Thijssen. Laatstgenoemde stapte uiteindelijk op, omdat hij bij meerdere conflicten met zijn assistent de steun van het bestuur van De Graafschap miste.

Morales, die het vereiste trainersdiploma niet heeft, mocht vervolgens even ad-interim hoofdcoach zijn. Snel werd echter Rob McDonald aangetrokken. Deze zei al op zijn eerste werkdag geen stroman te willen zijn voor de Italiaan, die liet doorschemeren dat hij over een jaar de hoofdcoach van De Graafschap zou zijn. McDonald voelde de hete adem van de ambitieuze Morales in de nek, maar moest niets hebben van de man die zich te groot voelde om alleen met pilonnen te sjouwen. "Morales heeft niet gefunctioneerd, zoals een assistent moet functioneren", reageerde McDonald gisteren op de scheiding. "Er was geen basis van vertrouwen, geen loyaliteit."

Morales was in het bezit van een tweejarige overeenkomst met de Doetinchemse eredivisieclub. Dat contract is nu door De Graafschap afgekocht. In april wil het bestuur met Rob McDonald om de tafel gaan zitten om over de toekomst te spreken. Jurrie Koolhof is nu opnieuw assistent geworden bij de club. De Graafschap had alle onrust kunnen voorkomen door niet Morales, maar direct Koolhof assistent van McDonald te maken.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.