Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
23 november 1999
 

[Cybercard]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Qxl]
[Vacatures]

Van Gaal wil rust bewaren

BERLIJN, dinsdag

Van een crisis is geen sprake, bezweert Louis van Gaal aan de vooravond van de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de Champions League tegen Hertha BSC. Barcelona is dè favoriet om het toernooi te winnen, maar in de nationale competitie kan de ploeg niet meer winnen. "De druk op de spelers en op mij is nog nooit zo groot geweest als dit seizoen", zegt Van Gaal. "Bij elke tegenslag verschijnen er verhalen over crisis en dat de trainer er niets van kan. Ik ben niet anders gewend. Ik sta altijd onder druk."

"Het verwachtingspatroon is onevenredig groot, dat is het grote probleem", weet de coach. "Na twee landstitels en beker rekent iedereen op de winst in de Champions League. Het slechtste wat we nu kunnen doen is in paniek raken. Als we de rust bewaren, komt wel goed. Dat doen we dus ook."

En daarom is er (nog) geen crisis bij de Catalaanse club. Barça overleefde simpel de poule en na de shows tegen Fiorentina en Arsenal noemde Van Gaal zijn ploeg zelfs Dream Team II. Het huidige Barcelona moet dus uit de schaduw treden van het legendarische Dream Team I, dat onder Johan Cruijff de laatste Europa Cup voor landskampioenen veroverde. Van Gaal wijt de slechte prestaties van de laatste tijd vijf punten uit zes duels vooral aan de aanhoudende blessuregolf. "De spelers krijgen geen tijd tot rust te komen door het zware programma. Nu blijkt maar weer dat het goed is dat we een grote selectie hebben."

De verdedigers Bogarde en Abelardo zijn vier weken uitgeschakeld door spierscheuringen, nadat eerder al Frank de Boer een tijdje uit de roulatie was. Litmanen is meer geblesseerd dan fit, terwijl Rivaldo ook een aantal duels miste vanwege een pijnlijke achillespees. Rivaldo speelde ook niet tegen Valencia, omdat Van Gaal hem wilde sparen voor het duel met Hertha. Maar is de Braziliaan wel geblesseerd? Hij deed vorige week wel gewoon mee in de oefenwedstrijd van Brazilië tegen Spanje. Volgens de Spaanse pers wil de vedette een breuk forceren. Volgens Van Gaal is Rivaldo juist een 'groot professional die graag wil spelen voor Barcelona'. De coach rekent erop dat Rivaldo vandaag speelt tegen Hertha.

Van Gaal wilde niet ingaan op de soap rond de keepers. Ruud Hesp verdween uit het doel, omdat hij geen onhoudbare ballen meer pakte. Vervolgens kreeg Arnaud een kans, maar tegen Valencia kreeg Hesp weer de voorkeur. Volgens Van Gaal omdat hij in het meevoetballen beter is dan Arnaud. "De indruk ontstond dat ik Hesp had afgeschreven, maar dat is niet waar." Hesp speelt vrijwel zeker ook tegen Hertha BSC.

Groep A:

Hertha BSC (Dui) - Barcelona (Spa)

Sparta Praag (Tsj) - Porto (Por)

Groep B:

Fiorentina (Ita) - Manchester United (Eng)

Valencia (Spa) - G. Bordeaux (Fra)

UEFA-Cup

Udinese (Ita) - Bayer Leverkusen (Dui)

AEK Athene (Gri) - AS Monaco (Fra)

Bologna (Ita) - Galatasaray (Tur)

VfL Wolfsburg (Dui) - Atletico Madrid (Spa)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.