Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
23 november 1999
 

[Veilinghal]
[BOL]
[Autosite]
[Vacatures]
[Netaspect]
[EUBOS.NL]
[Siteshopper]

Afgezette premier blijft in de cel

KARACHI, dinsdag

De afgezette Pakistaanse premier Nawaz Sharif moet in de gevangenis blijven totdat zijn zaak vrijdag opnieuw voor de rechter komt. Dit heeft een rechter van de Pakistaanse anti-terrorismerechtbank gisteren beslist. De officiële aanklacht zou vrijdag worden ingediend.

Sharif wordt met vier anderen verdacht van betrokkenheid bij een complot om legerleider Musharraf te vermoorden. Sharif zou het vliegtuig van Musharraf geen toestemming hebben gegeven te landen, terwijl de brandstof bijna op was. Dit incident, dat wordt gedefinieerd als kaping, criminele samenzwering en poging tot moord, waarop de doodstraf staat, was een van de aanleidingen voor de staatsgreep van Musharraf op 12 oktober.

De rechter besloot gisteren dat Sharif de rest van zijn voorarrest mag uitzitten in de gevangenis en niet langer in de politiecel. Sharif en zijn medeverdachten verklaarden tegenover verslaggevers dat de beschuldigingen vals zijn.

De voormalige premier vertelde dat hij sinds zijn arrestatie op 12 oktober in eenzame opsluiting heeft gezeten en niet wist wat er buiten zijn kamer gebeurde. Het leger heeft inmiddels gezegd dat Sharifs echtgenote, zijn moeder en zijn dochter vrij zijn om hun huis te verlaten en Sharif te bezoeken.

Sharifs partij, de Pakistaanse Moslimliga, heeft gisteren bij het Hooggerechtshof een aanklacht ingediend tegen het leger omdat de staatsgreep ongrondwettig zou zijn. (AP/Reuters)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.