Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
23 november 1999
 

[Yess]
[Compu'Train]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[BOL]
[CMG]
[EUBOS.NL]
[Euromatch/Brunel]

Fox wil tv-rechten Ajax

Van onze rtv-redactie - AMSTERDAM, dinsdag

FOX-directeur Robert Bland heeft enkele tientallen miljoenen guldens over voor de tv-rechten van Ajax. Het commerciële station bracht onlangs een officieus bod uit. "Bland heeft tijdens een bijeenkomst een bedrag op een papiertje geschreven en dat briefje heeft Ajax-directeur Frank Kales bewaard", zegt een woordvoerder van Fox.

 

In de uitzending van Zembla vanavond zegt Bland een bedrag tussen de tien en de honderd miljoen gulden te willen betalen voor de tv-rechten van de Amsterdamse club. "Dan moet je denken aan een som iets onder het midden van die twee bedragen", zegt Bland bij nadere navraag. "Dat kan dus ook dertig of veertig miljoen zijn", voegt zijn woordvoerder daaraan toe. Het bod komt in de buurt van de wensen van Ajax-directeur Frank Kales, die eerder te kennen gaf dat hem een bedrag van vijftig miljoen gulden per jaar reëel lijkt.

De rechter bepaalde recentelijk dat de clubs individueel de rechten van hun thuiswedstrijden mogen verkopen. Tot 2002 hebben de clubs gezamenlijk hun rechten aan NOS en Canal+ verkocht. In die situatie ontvangen alle clubs bijna hetzelfde bedrag. Daarna willen de drie topclubs (Ajax, PSV en Feyenoord) veel meer geld verdienen door de gescheiden verkoop. De kans is groot dat op die wijze de KPN Telecompetitie wordt versnipperd over diverse omroepen.

Ajax ontkent dat er een bod ligt van Fox. "Er zijn gesprekken geweest, maar we praten met meer gegadigden", zegt een woordvoerder van de club, die erop wijst dat Ajax niet puur voor het grote geld gaat kiezen. "Er moet wel kwaliteit geleverd worden door de zender waar wij zaken mee doen." Vorig jaar verdiende de club circa 2,6 miljoen aan de rechten van het binnenlandse voetbal.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.