Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[Yess]
[ABN AMRO]
[CMG]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[BOL]
[Euromatch/Brunel]
[Compu'Train]
[EUBOS.NL]

Westfriese Flora legt elke
kraan onder vergrootglas

Van onze correspondent - BOVENKARSPEL, maandag

Tijdens de komende Westfriese Flora, die van 18 tot en met 27 februari gehouden zal worden, zullen extra veiligheids- en voorzorgsmaatregelen worden genomen om herhaling van een legionellabacterie-besmetting te voorkomen. Begin dit jaar overleden 28 personen na een bezoek aan de Flora aan de veteranenziekte en werden 240 bezoekers ziek.

Alle tappunten plus waterpartijen in de bloementuin worden door het RIVM bemonsterd op de aanwezigheid van de legionellabacterie.

Daarnaast zullen apparaten, zoals bubbelbaden, die bacteriedragende elementen bevatten, worden uitgesloten van de tentoonstelling.

Dat is gisteren door de voorzitter van de Stichtingsbestuur, de heer J. W. Haanstra, bekendgemaakt. Tijdens de presentatie van de 67e Flora, bleek dat het doorgaan van de tentoonstelling aan een zijden draadje heeft gehangen. "Uit piëteit voor de nabestaanden en slachtoffers hebben we lang getwijfeld", aldus Haanstra die onder meer bij de ministers Borst en Jorritsma te rade ging.

Naast de steunbetuigingen speelden economische belangen mee om met de Westfriese Flora, volgens Haanstra de 'toonbank' voor het bolbloemenvak, door te gaan.

De organisatie is niet bang dat naar aanleiding van de gebeurtenissen dit jaar, de bezoekers het tijdens de komende Flora, die als thema Japan heeft, zullen laten afweten. Afgelopen jaar trok de tentoonstelling 80.000 belangstellenden en Haanstra rekent tijdens de komende editie op z'n minst op 60.000 bezoekers.

Eergisteren maakte het Openbaar Ministerie in Alkmaar bekend dat er geen strafrechtelijk onderzoek zal volgen naar de aanleiding van de legionella-epidemie, omdat na een oriënterend onderzoek is gebleken dat er geen aanknopingspunten zijn voor nalatigheid of verwijtbaar handelen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.